Ισπανία: Εισαγγελική παρέμβαση κατά του Ρουμπιάλες

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές κατέθεσαν μήνυση κατά του Λουίς Ρουμπιάλες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό.

Ισπανία: Εισαγγελική παρέμβαση κατά του Ρουμπιάλες

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές κατέθεσαν μήνυση κατά του Λουίς Ρουμπιάλες για φερόμενη σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό μετά το φιλί που έδωσε στην Τζένι Ερμόσο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Ερμόσο μίλησε στους εισαγγελείς την Τρίτη, αφού εκείνοι ανέφεραν ότι απαιτούν από την ίδια, ως παθούσα, να τους δώσει κατάθεση, αν πρόκειται να προχωρήσουν περαιτέρω.

Η καταγγελία κατατέθηκε επίσημα στην Audiencia Nacional (το εθνικό δικαστήριο της Ισπανίας) την Παρασκευή, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο Ρουμπιάλες, πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), θα μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες.

Στην Ισπανία, η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Η μήνυση αναφέρει ότι θα ζητηθούν καταθέσεις τόσο από τον Ρουμπιάλες όσο και από τον Ερμόσο, καθώς και πληροφορίες από τις αυστραλιανές αρχές σε σχέση με τους νόμους της ίδιας της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τον τόπο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο Ρουμπιάλες αντιμετωπίζει επίσης δράση από την ισπανική κυβέρνηση με το Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο (TAD) να έχει ανοίξει τη δική του υπόθεση.

Ο 46χρονος φίλησε τον Ερμόσο στα χείλη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου με τους εισαγγελείς να ξεκινούν έρευνα για σεξουαλική επίθεση μια εβδομάδα αργότερα.

Η Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά ο Ρουμπιάλες επιμένει ότι ήταν, και υποστήριξε καθ' όλη τη διάρκεια της επακόλουθης έκρηξης ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση του να λέει την αλήθεια».

Ο Ρουμπιάλες τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα για 90 ημέρες από την FIFA στις 26 Αυγούστου. Η αναστολή σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει ως πρόεδρος της RFEF, ούτε να εκπληρώσει τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος της UEFA.

Η RFEF, η οποία αρχικά εξέδωσε δηλώσεις για την υπεράσπιση του Ρουμπιάλες, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ζήτησε «την πιο ειλικρινή συγγνώμη σε ολόκληρο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο», αλλά δεν απευθύνθηκε ούτε αναφέρθηκε στην Ερμόσο.

Ο Ρουμπιάλες παρέμεινε προκλητικός από τότε που συνέβη το περιστατικό και δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αντιμετώπισε ένα «λιντσάρισμα από τα μέσα ενημέρωσης».