Τζένι Ερμόσο: Κατέθεσε μήνυση κατά του Ρουμπιάλες

Η Τζένι Ερμόσο κατέθεσε μήνυση κατά του Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί του μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Πιθανώς αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας.

Τζένι Ερμόσο: Κατέθεσε μήνυση κατά του Ρουμπιάλες

Η Τζένι Ερμόσο κατέθεσε μήνυση για το φιλί του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ο Ρουμπιάλες φίλησε την Ερμόσο στα χείλη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στο Σίδνεϊ τον περασμένο μήνα, καθώς και έπιασε τον καβάλο του στους πανηγυρισμούς.

Η Τζένι Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά ο Ρουμπιάλες επιμένει ότι ήταν, και υποστήριξε ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση του να λέει την αλήθεια».

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για σεξουαλική επίθεση του Ρουμπιάλες στις 28 Αυγούστου και ανέφεραν ότι για να προχωρήσουν περαιτέρω, απαιτούσαν από την Ερμόσο, ως την παθούσα, να τους παράσχει μαρτυρία εντός 15 ημερών.

Η Ερμόσο μίλησε στους εισαγγελείς την Τρίτη, απόφαση που σημαίνει ότι ο Ρουμπιάλες θα μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος έχει επανειλημμένα αντισταθεί στις εκκλήσεις να παραιτηθεί, τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα για 90 ημέρες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) στις 26 Αυγούστου. Η αναστολή σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει επί του παρόντος ως πρόεδρος της RFEF, ούτε να εκπληρώσει τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος της UEFA.

Το Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Ισπανίας (TAD) άνοιξε έκτοτε την δική του υπόθεση, αλλά δήλωσε ότι θεωρεί ότι οι ενέργειες του Ρουμπιάλες ήταν «σοβαρής» φύσης, σε αντίθεση με το να ήταν «πολύ σοβαρές». Σύμφωνα με μια «σοβαρή» υπόθεση, η μέγιστη ποινή είναι διετής αποκλεισμός, ενώ μια «πολύ σοβαρή» έρευνα επισύρει ποινή έως και πέντε χρόνια.

Η RFEF, η οποία αρχικά εξέδωσε ανακοινώσεις προς υπεράσπιση του Ρουμπιάλες, την Τρίτη ζήτησε «την πιο ειλικρινή συγγνώμη από όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο», αλλά δεν αναφέρθηκε στην Ερμόσο.