Σμαΐλοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος σύλλογος, απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ»

Ο Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο «Reprezentacija.ba», όπου μίλησε για τον Ολυμπιακό και τη συνεργασία του με τον Ιμανόλ

Σμαΐλοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος σύλλογος, απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ»

Ο Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο «Reprezentacija.ba», στην οποία μίλησε για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπήρξε από άλλες ομάδες, εξηγώντας πως οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν με ταχύτητα και επιμονή για την απόκτησή του, στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική του επιλογή. Παράλληλα, στάθηκε στο μέγεθος του πειραϊκού συλλόγου, τονίζοντας πως η φήμη του δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σμαΐλοβιτς

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Έπαιξα πολύ καλά στη Νορβηγία και βελτιώθηκα σημαντικά ως ποδοσφαιριστής. Μετά από αυτό, φυσικά, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Αρκετές ομάδες περίμεναν να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τις αρχές Ιουνίου ότι ήθελε να με αποκτήσει.

Οι σύλλογοι διαπραγματεύονταν, υπήρχαν παζάρια, οι Νορβηγοί ταξίδεψαν ακόμη και στην Αθήνα, αλλά αρχικά επέστρεψαν χωρίς συμφωνία. Όλα αυτά πήραν χρόνο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέμενε τόσο πολύ για την απόκτησή μου από τον Ιούνιο μού έδειξε ότι πραγματικά με ήθελαν. Και για έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Είναι μεγαλύτερος σύλλογος απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ».

Για τη συνεργασία με τον Ιμανόλ:

«Όταν πρωτοήρθα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Υπήρχε άλλος προπονητής, ο οποίος μου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ήταν ευχαριστημένος μαζί μου. Έπαιρνα ευκαιρίες σχεδόν κάθε δεύτερο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, με τον νέο προπονητή, δεν αγωνίστηκα σε μερικά ματς, αλλά κι εκείνος μου είπε ότι ήταν ευχαριστημένος, ότι έπρεπε να παραμείνω υπομονετικός, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και πως η ευκαιρία μου θα ερχόταν. Και πράγματι ήρθε. Οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα.

Έκανε μια σύντομη ομιλία μετά τον αγώνα. Φυσικά, αρχικά στάθηκε στον παίκτη που είχε πετύχει χατ τρικ εκείνη την ημέρα, αλλά αναφέρθηκε και σε μένα, επειδή δεν είχα παίξει πολύ το προηγούμενο διάστημα και τελικά έκανα καλή δουλειά. Φαίνεται πως ήμουν τόσο καλός, ώστε θεώρησε σημαντικό να το επισημάνει μπροστά στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές».

Για την εξέλιξή του:

«Προσπαθώ πάντα να γίνομαι καλύτερος. Η εμπειρία έρχεται με την ηλικία. Είναι φυσιολογικό όσο περισσότερο αγωνίζεσαι να παίρνεις πιο έξυπνες αποφάσεις, αλλά εξακολουθείς να κάνεις λάθη και υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό».

Για τη ζωή στην Ελλάδα: « Η ζωή είναι καλή, το κλίμα εξαιρετικό και το φαγητό… Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου καλύτερο! Το ίδιο λένε και συμπαίκτες μου που έχουν αγωνιστεί σε πολλές χώρες.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110