Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-1: «Παλικάρια» οι Αγρινιώτες, επιπόλαιοι οι Πειραιώτες! (highlights)

Ο Παναιτωλικός «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Γιάννη Ανέστη, επικράτησε παλικαρίσια με 2-1 του Ολυμπιακού στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες ευκαιρίες με Ελ Αραμπί και Τικίνιο για να επιστρέψουν τουλάχιστον με την ισοπαλία στον Πειραιά, αλλά έπεσαν πάνω στον γκολκίπερ των γηπεδούχων και στην κυνικότητα των παικτών του Γιάννη Αναστασίου στο εκτελεστικό κομμάτι. 

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-1: «Παλικάρια» οι Αγρινιώτες, επιπόλαιοι οι Πειραιώτες! (highlights)

Ο Παναιτωλικός παίζοντας πανέξυπνα και «χτυπώντας» τον Ολυμπιακό κυρίως στις αντεπιθέσεις, πήρε τη νίκη με 2-1 στο Αγρίνιο και ονειρεύεται την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους παρουσιάστηκαν με μία πειραματική ενδεκάδα. Είχαν κάποιες εκλάμψεις δημιουργικά, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι το 3-4-3 δεν λειτούργησε ιδανικά στο ανασταλτικό κομμάτι, όπως είχε λειτουργήσει στην Λεωφόρο. Προφανώς και έπαιξαν ρόλο τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, όμως, κάποια επιπόλαια λάθη δεν συγχωρούνται σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Δίχως να «φωτογραφίσει» ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς στην τελευταία προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές του καταλάβαιναν ότι θα πήγαινε με τριάδα στην άμυνα. Όπως λοιπόν στην Λεωφόρο, έτσι και στο Αγρίνιο, ο Πορτογάλος επέλεξε το 3-4-3 με τους Κρίστινσον στα δοκάρια, Μπα, Μπαγκαλιάνη στόπερ και Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίρνει το βάθος στην άμυνα, τους Ανδρούτσο και Καρμπόβνικ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στα χαφ τους Σουρλή και Ξενιτίδη, ενώ οι Βαλμπουενά (δεξιά) και Βρουσάι (αριστερά) πλαισίωναν τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου πήγε με τα «βαριά χαρτιά» του μεσοεπιθετικά, καθώς έβαλε και Ντουάρτε, και Μεντόσα, και Βέργο, και Καρέλη. Ήταν ολοφάνερο ότι μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει ο θεσμός του Κυπέλλου.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα, είδε τον Ξενιτίδη με σωτήρια προβολή μόλις στο 2’ να σώζει την ομάδα του από παραβίαση σε πλασέ του Ντουάρτε, αλλά έως το 20’ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό, χάρη στα κέφτια που είχαν οι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Βρουσάι. Στο 11’ ο Ανέστης σταμάτησε δύο φορές τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά σε τετ α τετ, αρπάζοντας ουσιαστικά την μπάλα από τα πόδια τους. Στο 13’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μετά από γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά και πλασέ στην κίνηση του Ελ Αραμπί (0-1), ενώ στο 16’ ο Ανέστης είπε νέο «όχι» σε δυνατή κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού.

Μόλις ισοφάρισε ο Παναιτωλικός στο 23’ έπειτα από φάση διαρκείας στα «καρέ» του Κρίστινσον (αρχικά δοκάρι ο Ντουάρτε, εν συνεχεία σουτ του Βέργου στα σώματα και εύστοχο πλασέ του Μεντόσα για το 1-1), το παιχνίδι μία διαφορετική τροπή. Θα περίμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα «χτυπούσαν» από τον άξονα, καθώς οι Σουρλής και Ξενιτίδης έχουν τον ενθουσιασμό, αλλά όχι την εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Τελικά, ο Αναστασίου επειδή έβλεπε την ομάδα του να «χτυπήσει» από την πλευρά του Μίχαλ Καρμπόβνικ ή με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Η μεγάλη φάση ανήκε στους γηπεδούχους στο 41’, με τον Βέργο να περνάει αρχικά τον Μπα και προτού πλασάρει τον Κρίστινσον, να βλέπει τον Αβραάμ να βάζει την τελευταία στιγμή το κορμί του και να βάζει τέλος στον κίνδυνο.

«ΠΑΛΙΚΑΡΙ» Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΤΑ «ΣΤΟΠ» ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ... 2-1

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Σωκράτης, Ρόνι Λόπες και Τικίνιο αντικατέστησαν τους Μπα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Οι Ρόνι και Τικίνιο έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αφού ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Παναιτωλικού. Μόνο που οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη να διαθέτουν στην εστία τους έναν τερματοφύλακα που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο Γιάννης Ανέστης κατέβασε τα ρολά σε δύο περιπτώσεις, στο 59’ σε σουτ του Τικίνιο και στο 63’ σε πλασέ του Ρόνι. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει με πολύ ψηλά τις γραμμές του, αποφάσισε να τον χτυπήσει στην κόντρα. Με την πονηριά τους λοιπόν οι Αγρινιώτες κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και με τον Καρέλη (60') να πάρουν μία νίκη που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν την δικαιούταν. Ήταν πιο σοβαροί στην τελική προσπάθεια και σε καμία περίπτωση επιπόλαιοι ανασταλτικά, όπως εμφανίστηκαν οι Πειραιώτες.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Αγρίνιο

Σκόρερ: 23’ Μεντόσα, 60’ Καρέλης - 13’ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).

Κίτρινες: 28’ Παπαδόπουλος, 30’ Μεντόσα, 78' Βέργος, 89' Μόρσεϊ.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1): Ανέστης - Μπακαδήμας (84’ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (89' Περέιρα) - Αντούντες, Μάρτενσον (62’ Μόρσεϊ) - Ντουάρτε, Μεντόσα (84’ Φλόρες), Βέργος - Καρέλης (62’ Τσιγγάρας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3-4-3): Κρίστινσον - Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (77' Λοβέρα), Μπα (46’ Παπασταθόπουλος) - Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ (62’ Κίτσος) - Βρουσάι, Βαλμπουενά (46’ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).