Το ματς και το... κατς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να κερδίσει και να βάλει τις βάσεις για πρόκριση, γιατί απλά ο Ολυμπιακός δεν είναι Παναθηναϊκός, ενώ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο και εμάς φυσικά για 90 και πλέον λεπτά. 

Το ματς και το... κατς

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της ημέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να κερδίσει και να βάλει τις βάσεις για πρόκριση, γιατί απλά ο Ολυμπιακός δεν είναι Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά τους δεν έκαναν... περίπατο, γιατί απλά οι Γιαννιώτες δεν είναι... ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ έχει στην άκρη του πάγκου του έναν άνθρωπο (Αργύρης Γιαννίκης) που ξέρει να στήνει σωστά τους παίκτες του. Η ομάδα έχει αγωνιστικό πλάνο. Ξέρει τι θέλει στο χορτάρι -ο Θεός να το κάνει βέβαια σε αυτό το γήπεδο- και πώς να το πάρει.

Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει, όταν έχεις απέναντί σου την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Τον Ολυμπιακό, που ξεχειλίζει από ποιότητα και μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει (το εκτός έδρας γκολ μετράει στις διπλές αναμετρήσεις), ιδίως στις εγχώριες διοργανώσεις, ακόμη και σε μία αναμέτρηση όπου δεν έχει καλή απόδοση. Η ομάδα του Πειραιά χθες δεν μπήκε καλά στον αγώνα, δεν είχε καθαρό μυαλό, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχασε τις περισσότερες μονομαχίες, με τους παίκτες του Μαρτίνς να πηγαίνουν δεύτεροι στην μπάλα. Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα, είχε και φάσεις για το 2-0, αλλά εκεί... μίλησαν η κλάση των Σα και Χασάν, η φανέλα και η πείρα.

Στον δεύτερο ημιτελικό αποδείχθηκε περίτρανα πόσο άτυχος είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί... έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αποκλείσει σε δύο παιχνίδια για να βρεθεί στον τελικό. Γιατί, με όσα είδαμε και χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν ξέρουμε εάν αυτός ο ΠΑΟΚ ή αυτή η ΑΕΚ θα μπορούσαν να αποκλείσουν τον σοβαρό και πειθαρχημένο ΠΑΣ. Δύο ομάδες που ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο και εμάς φυσικά για 90 και πλέον λεπτά. Δύο ομάδες που κοίταξαν να μη χάσουν βασικά και ακολουθήσουν νέες... κατσάδες από τους διοικητικούς ηγέτες και τους οπαδούς. Δύο ομάδες χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που παίρνουν δέκα με τόνο μόνο στις διαμαρτυρίες και στο... ξύλο. Γιατί από ποδόσφαιρο το απόλυτο μηδέν, άσχετα εάν ο ΠΑΟΚ στο φινάλε... έπεσε από το στέγαστρο Καλατράβα και όχι μόνο έμεινε όρθιος αλλά πήρε και σκορ πρόκρισης.