ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Οι μεγάλες μάχες

Το «ΦΩΣ» ανοίγει το βιβλίο της Ιστορίας παρουσιάζοντας το παρελθόν αναμετρήσεων μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού στον θεσμό του Κυπέλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Οι μεγάλες μάχες

Στη μάχη του Κυπέλλου ρίχνεται σήμερα (7/4) ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 18:00 θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης, ενώ θα ακολουθήσει και η ρεβάνς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δύσκολη η αποστολή του «Άγιαξ» απέναντι στην κορυφαία ομάδα της χώρας. Όμως κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους Γιαννιώτες το δικαίωμα στην ελπίδα. Περισσότερα για το σημερινό (7/4) παιχνίδι στο ρεπορτάζ της ημέρας σε άλλη στήλη.

Εμείς θα κάνουμε ταξίδι στο παρελθόν, παρουσιάζοντας τις μεγάλες αναμετρήσεις του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας. Υπάρχει και εδώ προϊστορία, σε έναν θεσμό που πάντα προκαλεί ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι Γιαννιώτες έφτασαν τρεις φορές στα ημιτελικά, πολλές φορές στα προημιτελικά, αλλά ποτέ στον τελικό. Ένα όνειρο 55 ετών παραμένει ανεκπλήρωτο. Τι κρύβει το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Οι Ηπειρώτες θα προσπαθούν συνεχώς, έχοντας πάντα δικαίωμα στο όνειρο.

Με τον Ολυμπιακό ο θρυλικός ΠΑΣ θα συγκρουστεί για έκτη φορά στην Ιστορία για τον θεσμό του Κυπέλλου και ο σημερινός αγώνας είναι ο όγδοος σε αυτήν την αλυσίδα. Στο παρελθόν έγιναν σημαντικά παιχνίδια και ορισμένα είχαν φινάλε-θρίλερ, όπως το 1978 όπου ο Ολυμπιακός έκανε στην παράταση την ανατροπή της πρόκρισης και το 2007 όπου ο ΠΑΣ μέσα στο Καραϊσκάκη με νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος της παράτασης κράτησε το εισιτήριο πρόκρισης για τα ημιτελικά, αντέχοντας στο σφυροκόπημα των γηπεδούχων.

Μονομαχία Δεληκάρη - Μοντέζ στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου το 1973 στο κατάμεστο στάδιο Καραϊσκάκη. Τη φάση παρακολουθούν οι Τριαντάφυλλος, Παστερνάκης, Γκλασμάνης και Γιούτσος.

Ας δούμε τη σειρά των αγώνων σε Γιάννινα και Πειραιά. Οι δύο ομάδες πρώτη φορά διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον θεσμό του Κυπέλλου την αγωνιστική σεζόν 1972-73 στη φάση των «16». Ο «Άγιαξ» ήταν ακόμη στη Β’ Εθνική, με σήμα κατατεθέν τους έξι παίκτες από την Αργεντινή. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν πανίσχυρος με τη θρυλική ομάδα του Νίκου Γουλανδρή. Ο ΠΑΣ στη φάση των «32» απέκλεισε την Αναγέννηση Άρτας με 2-1, στο κλασικό ντέρμπι της Ηπείρου που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία 12.000 θεατών! Επειδή στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Άρτα είχαν γίνει επεισόδια, κινητοποιήθηκαν η αστυνομία και ο στρατός για τα μέτρα τάξης. Μην ξεχνάμε ότι τότε ήταν τα χρόνια της Χούντας. Τα γκολ του ΠΑΣ σημείωσαν οι Κοντογιωργάκης, Γκλασμάνης και της Αναγέννησης ο Μπέτης.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 1973 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις εξέδρες δεν έπεφτε καρφίτσα. Εκτός γηπέδου έμειναν 10.000 φίλαθλοι, γιατί δεν βρήκαν εισιτήριο. Ο Θρύλος κέρδισε δύσκολα 1-0 με γκολ του Βασίλη Σιώκου στο 54’ με μακρινό σουτ. Ήταν και το πρώτο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων που καταγράφεται στα χρονικά τους.

Με γκολ του Βασίλη Σιώκου, που διακρίνεται αριστερά με τον Λάκη Γκλέζο, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ το 1973.

Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο αγωνίστηκε με τους Κελεσίδη, Γκαϊτατζή, Αγγελή, Σιώκο, Γκλέζο, Συνετόπουλο, Λοσάντα, Γιούτσο (Παπαδημητρίου), Τριαντάφυλλο, Αργυρούδη, Δεληκάρη. Ο ΠΑΣ με προπονητή τον Αυγουστίνο Γκομέζ Ντε Φαρία αγωνίστηκε με τους Λίσα, Τσουρλίδα, Γραμμενιάτη, Σιόντη (Θαυμαστό), Φίλιο (Μάντο), Βέργο, Κοντογιωργάκη, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Παστερνάκη, Γκλασμάνη.

Ο Λάκης Πετρόπουλος στις δηλώσεις έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΣ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η ομάδα των Ιωαννίνων όχι μόνο θα ανέλθει στην Α’ Εθνική αλλά και θα σταδιοδρομήσει σε αυτήν». Και ο μεγάλος Νίκος Γιούτσος είχε έναν καλό λόγο για την εξαιρετική εμφάνιση των Ηπειρωτών: «Πολύ καλός ο ΠΑΣ Γιάννινα, αδικείται να παίζει στη Β’ Εθνική. Δικαιούται θέση στην Α’ Εθνική». Στην περιγραφή του αγώνα η εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών» σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εις γενικάς γραμμάς ο ΠΑΣ Γιάννινα εστάθη πολύ καλά έναντι του μεγάλου του αντιπάλου. Βεβαίως δεν απέδωσεν το γνωστό του παιχνίδι, οπωσδήποτε όμως εδυσκόλευσε πάρα πολύ τον Ολυμπιακόν. Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γραμμενιάτης. Βέβαια έφαγε δύο – τρεις ντρίμπλες από τον Λοσάντα, εις την συνέχειαν όμως αντελήφθη τον τρόπον παιχνιδιού και υπήρξε καταπληκτικός».

Πρόκριση Ολυμπιακού στην παράταση

Πέντε χρόνια μετά, τη σεζόν 1977-78, στην προημιτελική φάση η μπίλια έβγαλε πάλι το ίδιο ζευγάρι. Για να φτάσει μέχρι εκεί, ο ΠΑΣ απέκλεισε με 1-0 τον Παναρκαδικό, 3-2 τη Ρόδο, 5-0 την Ξάνθη. Προπονητής ο Αντώνης Γεωργιάδης. Μέρες πριν, ο ΠΑΣ κατασκήνωσε στην Αθήνα. Την Κυριακή 16 Απριλίου 1978 για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής πέτυχε έναν πραγματικό θρίαμβο στη Λεωφόρο, κερδίζοντας 3-2 τον Παναθηναϊκό. Πρώτο θέμα στο «ΦΩΣ» ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Από τη Λεωφόρο στο Φάληρο. Την Τετάρτη 19 Απριλίου ήταν ημέρα Κυπέλλου και αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο στάδιο Καραϊσκάκη. Προστέθηκε ένα ακόμη συγκλονιστικό παιχνίδι στην προϊστορία των ομάδων. Στο 58’ ανατράπηκε ο Κοντογιωργάκης από τον Κατσαβάκη και ο διαιτητής Σαπατακίδης έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε ψύχραιμα ο Παπάζογλου, κάνοντας το 0-1. Ήταν και το πρώτο γκολ των Γιαννιωτών σε βάρος του Ολυμπιακού.

Το πρώτο γκολ κατά του Ολυμπιακού σε αγώνα Κυπέλλου σημείωσε το 1978 ο αρχηγός του ΠΑΣ, Θανάσης Παπάζογλου.

Όσο περνούσε ο χρόνος μεγάλωνε η αγωνία, ειδικά των «ερυθρόλευκων» που ήταν πίσω στο σκορ. Ώσπου στο 74’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γαλάκου, ο Αϊδινίου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Στο 106’ έγινε η ανατροπή του σκορ σε 2-1, όταν ο Καραβίτης με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, στην επαναφορά της μπάλας ξεπετάχτηκε ο Γαλάκος και την έστειλε στα δίχτυα του Λίσα. Λύτρωση και πρόκριση για τους Πειραιώτες.

«Το παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο απ’ όσο περιμέναμε, συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας που έπαιξε ανοιχτά και καθαρά» δήλωσε ο Τόζα Βεσελίνοβιτς. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Πουπάκη, Ανδρούτσο, Κυράστα, Σιώκο, Κατσαβάκη, Καραβίτη, Σπενς, Αϊδινίου, Γαλάκο, Σόρενσεν, Περσία. Ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με τους Λίσα, Γραμμενιάτη, Αλεξάκη, Σιόντη, Παπάζογλου, Λιάκο, Κοντογιωργάκη, Μοντέζ (110’ Μάντο), Δ. Σεϊταρίδη (75’ Παπαχρήστου), Γκλασμάνη, Ασκαρίδη.

Νέο ραντεβού μετά από 21 χρόνια

Πέρασαν 21 χρόνια μέχρι να συναντηθούν εκ νέου οι δρόμοι τους. Άλλαξαν πολλά και στις δύο ομάδες, πρόσωπα και καταστάσεις. Ο «Άγιαξ» υποβιβάστηκε το 1984 στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια στη Γ’ Εθνική. Στη δεκαετία του ’90 βίωσε τα «πέτρινα χρόνια». Ανέκαμψε από το 1998 και μετά, με πρόεδρο τον Μάνθο Κολέμπα. ΠΑΣ και Ολυμπιακός βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με Ξάνθη, Νάουσα, Εδεσσαϊκό, Απόλλωνα Κρύας Βρύσης.

Στην 5η αγωνιστική, στις 29/8/1999 στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1. Οι Τζόρτζεβιτς και Τζιοβάνι έκαναν το 2-0 και μείωσε ο Σεντεμέντες σε 2-1. Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης, Αμπονσά, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Τζιοβάνι (80’ Αλεξανδρής), Λουτσιάνο (57’ Γιαννακόπουλος), Γκόγκιτς (46’ Καραπιάλης), Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς. Και η σύνθεση του ΠΑΣ: Ράντος, Γκαρόζης (75’ Πολλιάς), Σεντεμέντες, Πάττας, Παντελής (46’ Γιαννάκης), Κάκος, Γήττας, Φουτσίνι, Μπελά, Κορμαρής, Ιμαντί (84’ Τσουλουκίδης). Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν, καθώς ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση με 15 βαθμούς και ο ΠΑΣ τη 2ημε 12 βαθμούς. Ο ΠΑΣ αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από τη Νεάπολη και ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά από την ΑΕΚ.

Επική πρόκριση στο Καραϊσκάκη

Ο Κοντογουλίδης στην παράταση κάνει το 2-1 και δίνει την πρόκριση στον ΠΑΣ στις 31/1/2007.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε τη σεζόν 2006-07, τότε όπου ο ΠΑΣ απέκλεισε τον Ολυμπιακό, γράφοντας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιστορίας του. Η πρόκριση είχε μεγαλύτερη αξία γιατί οι Γιαννιώτες ήταν στη Β’ Εθνική. Έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους, καθώς απέκλεισαν αρχικά Αιγάλεω και Ηρακλή, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση. Στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα, στις 17/1/2007, ο «Άγιαξ» κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσαν οι Κοντογουλίδης (37’), Ντομορό (76΄).

Στο ματς αυτό μπήκαν οι βάσεις πρόκρισης. Στο επαναληπτικό παιχνίδι που έγινε στις 31/1/2007 στον Πειραιά ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 με γκολ των Τζόρτζεβιτς (61’ με πέναλτι), Μπαμπαγκίντα (73’). Στην παράταση το γκολ του Κοντογουλίδη στο 98’ έδωσε την πρόκριση στον «Άγιαξ της Ηπείρου», που λίγες ημέρες πριν είχε αλλάξει και προπονητή (Παπακώστας αντί Αναστόπουλου). Ας δούμε πώς σημειώθηκε αυτός ο άθλος.

Ο Ολυμπιακός, με προπονητή τον Τάκη Λεμονή, ήρθε πολύ χαλαρός για το πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα, αφήνοντας εκτός για ξεκούραση πρωτοκλασάτους παίκτες. Ο ΠΑΣ πίστεψε στη νίκη και την πέτυχε με 2-0. Αγωνίστηκε με τους Τόλιο, Ντάσιο (86’ Κάσερες), Κατερίνη, Κούσα, Ρεπερνέ, Αντάντο, Μπελά (65’ Ντομορό), Γήττα, Μιχαλόπουλο (70’ Γεωργιάδη), Καζναφέρη, Κοντογουλίδη. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Καψή, Σέζαρ, Μπουλούτ, Ταραλίδη (74’ Οκκά), Μάριτς, Καφέ (46’ Τοροσίδη), Μπαμπαγκίντα, Παππά (46’ Κωνσταντίνου), Μπόρχα.

Το άγχος ήταν στον Πειραιά και όχι στα Γιάννινα. Στο επαναληπτικό παιχνίδι το Καραϊσκάκη γέμισε από νωρίς και έμοιαζε με ηφαίστειο από τις φωνές των φιλάθλων. Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση, δεν λύγισε στην παράταση και πήρε τη μεγάλη πρόκριση, πηγαίνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά. Το παιχνίδι έληξε 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά στην παράταση το γκολ του Κοντογουλίδη στο 98’ χάρισε την ιστορική πρόκριση στους Ηπειρώτες. Τελικό σκορ 2-1.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Νικοπολίδη, Ντομί, Στολτίδη (73’ Μάριτς), Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε (46’ Μπαμπαγκίντα), Κωνσταντίνου, Τοροσίδη, Σέζαρ (106’ Οκκάς). Ο ΠΑΣ με τους Τόλιο, Ντάσιο, Κατερίνη, Κούσα, Μπελά, Σαϊτιώτη (71’ Καζναφέρη), Αντάντο, Γήττα, Μιχαλόπουλο (86’ Γεωργιάδη), Ντομορό (61’ Κοντογουλίδη), Ρεπερνέ.

Στα Γιάννινα ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας. Πρόεδρος στην ομάδα ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Περιγράφοντας τότε τους πανηγυρισμούς στο «ΦΩΣ», σημειώναμε στην ανταπόκρισή μας: «Μόλις ο διαιτητής Κοντογιαννίδης σφύριξε τη λήξη του αγώνα, εκατοντάδες φίλαθλοι με κασκόλ, σημαίες, λάβαρα, φανέλες του ΠΑΣ συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, στην κεντρική πλατεία, γιορτάζοντας αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων και μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώθηκε στους δρόμους, καθώς φίλαθλοι με δαιμονισμένα κορναρίσματα γύριζαν με τα αυτοκίνητά τους σε σημεία της πόλης διαλαλώντας το μήνυμα της πρόκρισης. Από την πλατεία μέχρι τη λίμνη, ο δρόμος και η κεντρική λεωφόρος Αβέρωφ ήταν γεμάτη αυτοκίνητα και κόσμο. Παράλληλα, μπροστά από τη Νομαρχία άναψαν καπνογόνα και βεγγαλικά…». Ο ΠΑΣ δεν πέρασε στον τελικό, γιατί αποκλείστηκε από τη Λάρισα σε διπλούς αγώνες.

Το πάθημα του 2007 έγινε μάθημα το 2013

Τη σεζόν 2012-13 οι δύο ομάδες βρέθηκαν πάλι αντιμέτωπες στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια, με 1-0 στα Γιάννινα στις 27/2/2013 με γκολ στο 54’ του Αμπντούν και με 2-0 στο Φάληρο στις 13/3/2013 με γκολ των Μανιάτη (63’), Αμπντούν (90’). Το πάθημα του 2007 έγινε μάθημα το 2013. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στο κατάμεστο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ εκείνη τη σεζόν έκανε καλή πορεία στο πρωτάθλημα με προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο, αλλά δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη λόγω μη αδειοδότησης.

Ο Μίτσελ δεν την πάτησε όπως ο Λεμονής το 2007 και έβαλε την κανονική ομάδα. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Κάρολ, Μανιάτη, Παπάζογλου, Φέισα, Μήτρογλου (75’ Τζιμπούρ), Κοντρέρας, Φετφατζίδη (66’ Σιόβα), Χολέμπας, Μανωλά, Γκρέκο, Αμπντούν (82’ Ιμπαγάσα). Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Μπαμπανιώτη, Αυγενικού (81’ Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουλάκου, Κεϊτά (69’ Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιο, Μπέριο, Γεωργίου (55’ Ντε Βινσέντι), Βίλα, Τζημόπουλο.

Το επαναληπτικό παιχνίδι στο Φάληρο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να κερδίσει 2-0 αγωνιζόμενος με τους Κάρολ, Παπάζογλου (76’ Ντιακιτέ), Κοντρέρας, Σιόβα, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτη, Μασάντο (61’ Φουστέρ), Βλαχοδήμο (61’ Φετφατζίδη), Αμπντούν, Μήτρογλου. Ο ΠΑΣ, που πήγε για το θαύμα που δεν ήρθε, αγωνίστηκε με τους Μπαμπανιώτη, Ντάσιο, Μιχαήλ (67’ Πάντο), Ντε Βινσέντι (67’ Λίλα), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτη, Κολοβέτσιο, Μπέριο (79’ Κοροβέση), Αυγενικού.

Παραμένει το όνειρο ενός τελικού

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» όπως παρατάχθηκε στο Φάληρο στις 7/2/1973. Όρθιοι από αριστερά: Σιόντης, Φίλιος, Γραμμενιάτης, Βέργος, Τσουρλίδας. Καθιστοί: Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Παστερνάκης, Γκλασμάνης, Λίσα.

Αυτά σε ό,τι έχει σχέση με την προϊστορία των αγώνων Κυπέλλου των σημερινών μονομάχων του σταδίου «Ζωσιμάδες». Ας δούμε και τη γενικότερη παρουσία του «Άγιαξ της Ηπείρου» σε αυτόν τον θεσμό κατά χρονολογική σειρά. Η πρώτη διάκριση ήταν τη σεζόν 1971-72, όταν έφτασε στους «16» και αποκλείστηκε στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα. Ο ΠΑΣ έχασε 1-0, αλλά γύρισε με παράπονα από τον διαιτητή που τον άφησε από νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκλασμάνη. Ξαναπήγε στους «16» το 1973, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (ματς που αναφέραμε παραπάνω). Έναν χρόνο μετά, τη σεζόν 1973-74, προχώρησε περισσότερο και έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά. Είχε αποκλείσει νωρίτερα την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Πανσερραϊκό και τη Χαλκίδα. Όμως «σκόνταψε» στην Κατερίνη, όπου έχασε από τον μεγάλο τότε Πιερικό (ήταν στην Α’ Εθνική) με 2-1. Στα προημιτελικά έφτασε και στα επόμενα χρόνια, αλλά χωρίς άλλη συνέχεια, καθώς το 1978 αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (ήττα 1-0), το 1989 αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό (ήττα 3-0 στα Γιάννινα, νίκη 1-0 στη Λεωφόρο), το 1994 αποκλείστηκε από τον Άρη (νίκη 2-1 στα Γιάννινα, ήττα 2-0 στο Χαριλάου) και το 2013 αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (1-0 στα Γιάννινα, 2-0 στο Φάληρο). Το 2007 απέκλεισε τον Ολυμπιακό και πήγε στα ημιτελικά, όπως και το 2010 που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Όμως και τις δύο φορές έκλεισε ο δρόμος για τον τελικό, την πρώτη φορά από τη Λάρισα και τη δεύτερη από τον Παναθηναϊκό. Συνολικά ο ΠΑΣ έφτασε τρεις φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου (2007, 2010, 2021), πέντε φορές στα προημιτελικά (1974, 1978, 1989, 1994, 2013) και δύο φορές στους «16» (1972, 1973).