Europa League: Η... μόνιμη κάτοχος απέναντι στον... ισόβιο νικητή

Η Σεβίλλη των έξι κατακτήσεων συναντά την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο με το απόλυτο σε ευρωπαϊκούς τελικούς, στον τελικό του UEFA Europa League απόψε (31/5, 22:00, CS1 HD).

Europa League: Η... μόνιμη κάτοχος απέναντι στον... ισόβιο νικητή

Τι θα γίνει εάν ένα ασταμάτητο αντικείμενο συναντήσει ένα ακλόνητο αντικείμενο; Απάντηση σε αυτό το παράδοξο της φυσικής θα δώσει ο αποψινός (31/5, 22:00, Cosmote Sport 1 HD) τελικός του UEFA Europa League στην Puskás Arena, στην Βουδαπέστη.

Η Σεβίλλη των έξι κατακτήσεων τα τελευταία 17 χρόνια αντιμετωπίζει την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μετρά πέντε νίκες σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς!

Ούτε η Σεβίλλη ούτε ο Μουρίνιο έχουν χάσει ποτέ ευρωπαϊκό τελικό, με τους Ισπανούς να έχουν κερδίσει και τους έξι τελικούς του Europa League και τον Πορτογάλο να έχει γίνει πέρυσι ο πρώτος προπονητής που κατακτά όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Η συλλογή του Μουρίνιο περιλαμβάνει δύο τίτλους Champions League (Ίντερ και Πόρτο), δύο στέμματα Europa League (Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το πρώτο τρόπαιο του Conference League.

Ωστόσο, ο προπονητής της Ρόμα θα έχει δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη κόντρα στη Σεβίλλη, η οποία θα έρθει με φόρα στο Europa League, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει το εκπληκτικό ρεκόρ της στην αγαπημένη της διοργάνωση μετά από μια δύσκολη σεζόν.

Ωστόσο, δεν θα έχει στη διάθεσή της τον ταλαντούχο αριστερό μπακ Μάρκος Ακούνα, ο οποίος αποβλήθηκε στην παράταση του δεύτερου ημιτελικού με τη Γιουβέντους, τον οποίο η Σεβίλλη κέρδισε με 2-1 για την συνολική νίκη με 3-2, για σπατάλη χρόνου μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο "Special One" Μουρίνιο, που ξέρει ένα ή δύο κόλπα από μόνος του όταν πρόκειται για ευρωπαϊκούς τελικούς, θα έχει πίσω τον αμυντικό Λεονάρντο Σπινατσόλα μετά από μυϊκή καταπόνηση, ενώ οι επιθετικοί Στέφαν Ελ Σαράουι και Πάουλο Ντιμπάλα θα είναι επίσης έτοιμοι.

Πιθανές ενδεκάδες:
Σεβίλλη: Μπουνου, Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελι, Άλεξ Τέλες, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Ολίβερ Τόρες, Μπράιαν Γκιλ, Εν-Νεσίρι

Ρόμα: Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Ζεκί Τσελίκ, Κριστάντε, Μάτιτς, Σπινατσόλα, Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ.