Europa League: Η Ομόνοια κέρδισε την Φλόρα Ταλίν

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League έκανε η Ομόνοια, επικρατώντας της Φλόρα Ταλίν (1-0). Η Ανόρθωση ηττήθηκε στη Βιέννη από την Ραπίντ (3-0) και δεν ελπίζει σε πρόκριση στη ρεβάνς.

Europa League: Η Ομόνοια κέρδισε την Φλόρα Ταλίν

Η Ομόνοια έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, καθώς επικράτησε στο ΓΣΠ της Φλόρα Ταλίν (1-0). Οι Εσθονοί, είχαν ένα πολύ καλό διάστημα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 40’.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ και με τρία μόλις φιλικά στα πόδια τους είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, πίεσαν σε ολόκληρο το ματς και κράτησαν δίκαια το προβάδισμα που είχε δώσει από το 12’ ο Μαρίνος Τζιωνής. Την επόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο Ταλίν.

Η έτερη Κυπριακή ομάδα, η Ανόρθωση, δέχθηκε μεγάλη πίεση στην Βιέννη από την ποιοτικά ανώτερη Ραπίντ και εν τέλει ηττήθηκε δίκαια με 3-0, δίχως να ελπίζει στην ρεβάνς. Στα άλλα ματς της ημέρας, ξεχώρισε η νέα γκέλα της Γαλατάσαραϊ που δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Σκωτσέζικη Σεντ Τζόνστον (1-1), ενώ η Σέλτικ ξέσπασε στην Γιάμπλονετς (2-4) και επανέρχεται σε κατάσταση ηρεμίας.

Ο τρίτος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ
Νέφτσι Μπακού-Ελσίνκι 2-2
Καϊράτ Αλμάτι-Αλασκέρτ 0-0
Γιάμπλονετς-Σέλτικ 2-4
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-3
Ομόνοια-Φλόρα Ταλίν 1-0
Γαλατάσαραϊ-Σεντ Τζόνστον 1-1
Μούρα-Ζαλκγίρις Βίλνιους 0-0
Ραπίντ Βιέννης-Ανόρθωση 3-0

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Αυγούστου.