Αλλη κατηγορία οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Στο ναδίρ βρίσκεται η Εθνική ομάδα, με τα πυρά σε βάρος ΕΠΟ, προπονητή και παικτών. Η παρουσία των διεθνών του Ολυμπιακού με την Αρμενία ήταν, ωστόσο, ικανοποιητική. Και αδικήθηκαν κι όσοι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν.

Αλλη κατηγορία οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Η Εθνική ομάδα δεν ήταν καν ανταγωνιστική με την Ιταλία. Με την Αρμενία υπέστη κάζο. Θύμισε την εποχή του Ρανιέρι που έχανε από τα Φερόε μέσα έξω. Σε τέτοιο κατώτατο επίπεδο βρίσκεται. Με ευθύνες φυσικά της ΕΠΟ, του προπονητή και των παικτών. Άλλων περισσότερο, άλλων λιγότερο.

Ο Κούτρης βγήκε μετά το ματς και είπε ότι «φταίμε μόνο εμείς». Συγνώμη, αλλά ο Κούτρης δεν έπαιξε με την Ιταλία. Και με την Αρμενία ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες, με προσπάθειες από την πλευρά του πολύ καλές, ασχέτως εάν μέσα στην περιοχή δεν υπήρχε ο παίκτης να τις αξιοποιήσει.

Ο Μασούρας δεν ήταν σούπερ, αλλά δεν ήταν και κακός. Με την Αρμενία προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε στις περιπτώσεις που είτε βρέθηκε μέσα στην περιοχή, είτε επιχείρησε κάποια σουτ. Μπορεί και καλύτερα, αλλά δεν ήταν για σκληρή κριτική.

Για τον Φορτούνη δεν μπορεί να πει κανείς το παραμικρό. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Αρμενία ήταν όλη η ομάδα μόνος του επιθετικά. Έφτιαξε το γκολ του Ζέκα, πέτυχε ο ίδιος αυτό το απίθανο στο τέλος. Λένε ότι έχασε την μπάλα με λάθος πάσα στο δεύτερο γκολ της Αρμενίας. Ναι, αλλά αυτά που γίνονταν στην άμυνα της Εθνικής, όπως και ανασταλτικά στο κέντρο της, απλά δεν υπάρχουν. Ο Σιόβας με τον Βλαχοδήμο στο πρώτο γκολ εκτέθηκαν. Όπως εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και ο Παπασταθόπουλος από τον Γκαζαριάν στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων. Όπως και όλοι μαζί στο τρίτο. Ο Φορτούνης έχασε την μπάλα στο μισό των Αρμένιων, Τί έγινε ή μάλλον τί δεν έγινε μέχρι να φτάσει στην άλλη περιοχή και να μπει η μπάλα στα ελληνικά δίχτυα;

Για τον Τοροσίδη και την απώλεια της παρουσίας του στη δεξιά πλευρά της άμυνας, τα έχουμε γράψει πριν από το ματς με τους Ιταλούς. Ούτε Μαυρίας ούτε Κώτσιρας μπορούν να σταθούν σε τέτοιο επίπεδο. Κάτι προσπάθησε ο δεύτερος, αλλά απέχει αρκετά. Κι ο Ζέκα φυσικά δεν είναι δεξί μπακ, από την πλευρά του οποίου μπήκαν όλα τα γκολ των Ιταλών. Ο Τοροσίδης έστω και ανέτοιμος έπρεπε να είναι στην αποστολή και να έπαιζε όσο περισσότερο γινόταν.

Και κάτι τελευταίο. Τι καλύτερο από τον Μπουχαλάκη έχει ο Σάμαρης που είδαμε στα δύο ματς; Γιατί δεν μπορούσε να αγωνιστεί έστω στο ένα, ο χαφ του Ολυμπιακού;

Γενικά ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των διεθνών του, οι οποίοι σε σχέση ας πούμε με τους διεθνείς του ΠΑΟΚ (Πέλκα και Κουλούρη) ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Για τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με το μαύρο χάλι της Εθνικής και τις τραγικές αποφάσεις από τους υπεύθυνους, τα έχετε διαβάσει παντού...