Ο «ανέτοιμος» Τοροσίδης και ο Κούτρης

Από τα μεγάλα λάθη του Άγγελου Αναστασιάδη στο ματς με την Ιταλία ήταν το αγωνιστικό unfair στα δύο μπακ του Ολυμπιακού.

Ο «ανέτοιμος» Τοροσίδης και ο Κούτρης

Τον έχουν περάσει γενεές δεκατέσσερις τον Άγγελο Αναστασιάδη για τις επιλογές του στο ματς με την Ιταλία που ήταν από τους βασικούς λόγους για την βαριά ήττα της ελληνικής ομάδας και τον διασυρμό της στο πρώτο ημίχρονο. Δημοσιογράφοι και κόσμος ρίχνουν την ευθύνη στον Ομοσπονδιακό τεχνικό που συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο των ακαταλαβίστικων αγωνιστικών πλάνων σε κάθε ματς, τα οποία μόλις φέρνουν τα σκούρα προσπαθεί μέσα στο ματς να τα αλλάξει. Άλλοτε του βγαίνουν κι άλλοτε είναι αδύνατο, όπως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα.

Φυσικά δεν φταίει μόνον ο προπονητής. Προφανώς αυτοί που τον έχουν επιλέξει, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που δεν αποδίδουν με βάση τις δυνατότητές τους έστω κι αν παίζουν σε λάθος θέσεις. Η δική μου παρατήρηση για ένα ματς που τελείωσε μέσα σε δέκα λεπτά σε συνθήκες παιδικής χαράς, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του Αναστασιάδη σε δύο διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού.

Αποδείχτηκε ότι ο ακόμη και ανέτοιμος Βασίλης Τοροσίδης θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας, σε σχέση με τον Ζέκα ο οποίος δεν ήξερε πού βρισκόταν. Ειδικά στο πρώτο γκολ, αλλά και στα άλλα. Από τη στιγμή που είναι τραυματίας ο Μπακάκης, δεν γίνεται να μην είναι στην αποστολή ο Τοροσίδης που είχε επιστρέψει στη δράση στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού. Άρα ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί. Άσχετα από το θέμα του σεβασμού στον αρχηγό με τις 100 συμμετοχές, εδώ μιλάμε για αγωνιστικό «έγκλημα». Διότι εάν ο Τοροσίδης δεν μπορούσε να παίξει, θα το είχε πει ο ίδιος στον προπονητή. Και φυσικά θα είχε βγει δημόσια να πάρει θέση υπέρ του όταν έγινε ο θόρυβος για τη μη κλήση του. Δεν συνέβη τίποτα από αυτά.

Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι ένας παίκτης με έξοχη σεζόν στον Ολυμπιακό και πάντοτε συνεπής όταν αγωνίζεται για τον σύλλογό του και την Εθνική. Απέναντι στην Μίλαν στην Ιταλία είχε κάνει ίσως το ματς της ζωής του, πέραν από τη σέντρα για το γκολ του Γκερέρο. Ο Κούτρης είναι αυτή την περίοδο στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων και αρκετοί εκπρόσωποί τους ήταν στο ΟΑΚΑ για να τον δουν σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Ο Άγγελος προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει, έστω και μέσα σε ένα αλλοπρόσαλλο σχέδιο που θα μπορούσε να μην τον έχει καθαρό αριστερό μπακ, αφού ήθελε να βάλει τον Σταφυλίδη. Αγωνιστικά ήταν λάθος που δεν έπαιξε ο Κούτρης και μπορεί κανείς να μην έχει δικαίωμα να κατηγορήσει έναν προπονητή επειδή δεν έβαλε έναν παίκτη στο μεταγραφικό peak του, αλλά αν το δει κανείς συναισθηματικά ήταν όντως άλλο ένα unfair.