Χριστοδούλου: «Ο Κωστένογλου έπρεπε να μπει στο αεροπλάνο και να φύγει»

Ο παλαίμαχος άσος Άδωνης Χριστοδούλου μίλησε για την πορεία της εθνικής ομάδας της Κύπρου και ανέφερε πως μετά τη συντριβή από τη Ρωσία, ο Κωστένογλου έπρεπε να μπει στο αεροπλάνο και να φύγει.

Χριστοδούλου: «Ο Κωστένογλου έπρεπε να μπει στο αεροπλάνο και να φύγει»

Έντονος στις τοποθετήσεις του, για την Εθνική Κύπρου και την πορεία που είχε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Άδωνης Χριστοδούλου ο οποίος μίλησε στον Super Sport FM 104.0.

Αναλυτικά:

«Δεν γίνεται άλλες ομάδες εθνικών ομάδων, που παλιά τις κερδίζαμε άνετα να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο από εμάς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει όμως εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος. Αν ήξεραν στην Ομοσπονδία τι είναι το λάθος θα το διόρθωναν από καιρό. Βλέπω μια αδιαφορία από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ένα γκολ που δεχόμαστε, εγώ βλέπω τις αντιδράσεις των παικτών. Οι παίκτες δεν έχουν αυτή την έμπνευση από τον προπονητή, εγώ αυτό βλέπω.

Ρωσία – Κύπρος 6-0: Μπουγελώθηκε ο Κωστένογλου μετά το έκτο γκολ των Ρώσων (vid)

Όπως για παράδειγμα τότε με τον Πάμπο Χριστοδούλου. Οι παίκτες δεν παλεύουν για τη φανέλα, προσέχουν. Όταν κερδίσαμε τη Σλοβενία ήταν ωραία, αλλά μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν αυτές τις αντιδράσεις αλλά και τη δικαιολογημένη μουρμούρα του κόσμου. Εγώ βλέπω αδιαφορία και απειθαρχία στο παιχνίδι μας. Το γκολ του Κακουλλή ήταν για Όσκαρ και κανένας συμπαίκτης του δεν πήγε να τον εμψυχώσει.

Ρωσία – Κύπρος 6-0: Κωστένογλου: «Μετά το 2-0 χάσαμε τον προσανατολισμό μας»

Αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ρωσία έπρεπε να φύγει ο Κωστένογλου. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, αλλά έπρεπε να μπει στο αεροπλάνο και ν’ αναλάβει ένας υπηρεσιακός. Πρέπει να καταλαβαίνεις σαν προπονητής τι συμβαίνει και να αναλαμβάνεις την ευθύνη, όχι να λες είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Και αυτοί που τον έφεραν πρέπει να βγουν και να πουν ότι κάναμε λάθος και πρέπει να κάτσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση».

Κωστένογλου: «Ευχαριστημένος από την προσπάθεια, όχι όμως το αποτέλεσμα»

Σε ερώτηση εάν είναι υπέρ της Κυπριοποίησης, απάντησε: «Αν έχω τη δυνατότητα και να μπεί ένας παίκτης να βοηθήσει γιατί όχι. Ακόμη και η Γερμανία και άλλες μεγάλες εθνικές ομάδες το κάνουν. Θυμάστε τη διαφορά τότε με έναν Ράουφμαν, έναν Γκόγκιτς…».