Premier League: Σταμάτησε στα πέντε η Σίτι κόντρα στη Μπέρνλι (highlights)

Δεν έδειξε... οίκτο η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Μπέρνλι, στο δευτεριάτικο (22/6) ματς της 30ής αγωνιστικής. Το πλήρες πρόγραμμα, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Σταμάτησε στα πέντε η Σίτι κόντρα στη Μπέρνλι (highlights)

Με πέντε γκολ μέσα σε 41 λεπτά, η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Μπέρνλι, την οποία και συνέτριψε με σκορ 5-0 το βράδυ της Δευτέρας (22/6), στο ακροτελεύτιο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής στην Premier League.

Πρωταγωνιστές για τους «γαλάζιους» ήταν οι Φιλ Φόντεν και Ριγιάντ Μαχρέζ που σκόραραν από δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκε επίσης και ο Νταβίντ Σίλβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την οργή της Μπέρνλι προκάλεσε ένα πανό που εμφανίστηκε με αεροπλάνο πάνω από το γήπεδο της Σίτι (προφανώς από οπαδούς της Μπέρνλι) με το σύνθημα «White Lives Matter Burnley» (οι ζωές των λευκών μετρούν Μπέρνλι).

Το εν λόγω σύνθημα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που γίνεται κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, με την επίσημη ανακοίνωση της Μπέρνλι που ακολούθησε, να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν μας αντιπροσωπεύει αυτό που αναφέρθηκε».

Την Κυριακή 21/6

Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και ας μην νίκησε, έκανε η Λίβερπουλ η οποία έμεινε στο 0-0 με την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ".

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε επηρεασμένη από την πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ωστόσο δεν το... πλήρωσε.

Στο παιχνίδι, η καλύτερη ευκαιρία της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 34ο λεπτό, όταν ο Μιναμίνο έκλεψε την μπάλα και ο Φιρμίνο έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο 80ο λεπτό, η Έβερτον παραλίγο να κλέψει το παιχνίδι χάνοντας τεράστια ευκαιρία, τη μεγαλύτερη μάλιστα του παιχνιδιού. Ο Ριτσάρλισον βρήκε τον Κάλβερτ-Λιούιν μέσα στην περιοχή, ο οποίος με τακουνάκι δεν κέρδισε τον Άλισον. Στη συνέχεια ο Ντέιβις έπιασε ένα σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Νιουκάστλ - Σέφιλντ 3-0

Η αποβολή του Ίγκαν στο 50' έμελλε να είναι η αρχή του τέλους για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο κυριακάτικο (21/6) εκτός έδρας ματς με τη Νιουκάστλ.

Οι «καρακάξες» το εκμεταλλεύθηκαν δεόντως, καθώς σκόραραν τρεις φορές στο διάστημα 55'-79', φτάνοντας στην κατάκτηση των τριών βαθμών με 3-0.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Παναγιώτης Ρέτσος, ήταν εκτός 20άδας για το συγκεκριμένο ματς.

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2

Η Τσέλσι έβγαλε τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη για την τετράδα της Premier League.

Οι Λονδρέζοι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν, έκανα την μεγάλη ανατροπή και κατάφεραν να κερδίσουν με 2-1 την Άστον Βίλα εκτός έδρας.

Στα του αγώνα, οι "Χωριάτες" πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Χάους στο 43'. Η Τσέλσι κυνήγησε την ισοφάριση και την πέτυχε στο 60' με τον Πούλισιτς.

Μάλιστα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ζιρού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 62' κάνοντας την ολική ανατροπή για τους "μπλε" καθώς έγραψε το τελικό 1-2.

Το Σάββατο 20/6

Ο Πέπε άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά με δύο γκολ στα τελευταία 20 λεπτά η Μπράιτον πήρε σπουδαία νίκη επί της Άρσεναλ χάρη στα τέρματα των Ντανκ (75') και Μοπέ (90'+5').

Νωρίτερα, για το τέλος φύλαγαν τo καλύτερο η Γουότφορντ και η Λέστερ στο εναρκτήριο ματς του σαββατιάτικου προγράμματος της 30ής αγωνιστικής της Premier League.

Μέχρι το 90ό λεπτό σκορ δεν υπήρχε στην αναμέτρηση, αλλά το γκολ του Τσίλγουελ (μετά από ατομική ενέργεια και σουτ στο «Γ», το 4ο τέρμα της καριέρας του!) σε εκείνο το χρονικό σημείο για τις «αλεπούδες» δεν έκρινε την αναμέτρηση, αφού οι «σφήκες» αντέδρασαν και 3 λεπτά αργότερα με ανάποδο ψαλίδι του Ντόσον ισοφάρισαν στο τελικό 1-1.

Από το 2011 είχε να συμβεί στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας να λήγει ματς 1-1 με τα γκολ μετά το 90ό λεπτό!

Την Παρασκευή 19/6

Η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 1-1 στο Λονδίνο. Οι «πετεινοί» προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μπερχβάιν, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά περισσότερο προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ.

Η ομάδα του Μουρίνιο επιχείρησε να κρατήσει το 1-0 και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε στα καρέ της με μοναδικό στόχο να προστατέψει την εστία της. Η Μάντσεστερ από την πλευρά της πίεζε και δικαιώθηκε στο 81', όταν ο Πογκμπά μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φερνάντες. Στα τελευταία λεπτά του ματς δόθηκε και δεύτερο πέναλτι στη Γιουνάιτεντ, το οποίο σωστά πήρε πίσω ο διαιτητής κάνοντας χρήση του VAR. Εάν πάντως μία ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, τότε αυτή ήταν η Γιουνάιτεντ.

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, η Σαουθάμπτον πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νόριτς με σκορ 3-0. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν ακόμα μία ήττα, παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον βλέπουν την παραμονή να απομακρύνεται.

Για τους «αγίους» ήταν ένα πολύ σημαντικό διπλό στην προσπάθεια που κάνουν να ξεμπλέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με την υπόθεση παραμονή. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό ματς με αρκετές ευκαιρίες και καλό ρυθμό.

Το προφίλ της 30ής αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6

Νόριτς - Σαουθάμπτον 0-3
(50' Ιγκς, 54' Άρμστρονγκ, 79' Ρέντμοντ)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(27' Μπερχβάιν / 81' Μπρούνο Φερνάντες)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6

Γουότφορντ - Λέστερ 1-1
(90'+3' Ντόσον / 90' Τσίλγουελ)

Μπράιτον - Άρσεναλ 2-1
(75' Ντανκ, 90'+5' Μοπέ / 68' Πέπε)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 0-2
(73' Ραούλ Χιμένες, 84' Πέδρο Νέτο)

Μπόρνμουθ - Κρίσταλ Πάλας 0-2
(12' Μιλιβόγεβιτς, 23' Αγιού)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6

Νιουκάστλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0
(55' Σεντ-Μάξιμιν, 70' Ρίτσι, 79' Ζοέλιντον)

Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2
(43' Χάους - 60' Πούλισιτς, 62' Ζιρού)

Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 5-0
(22', 63' Φόντεν, 43', 45' πέν. Μαχρέζ, 51' Σίλβα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ