Οι επόμενοι μήνες θα μας αποζημιώσουν για την απουσία από την δράση

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μας κράτησε μακριά από την αγωνιστική δράση για αρκετό διάστημα, αλλά οι επόμενοι μήνες θα μας αποζημιώσουν με σπουδαίες αναμετρήσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έστω και χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Οι επόμενοι μήνες θα μας αποζημιώσουν για την απουσία από την δράση

Τα χαμόγελα αρχίζουν να επιστρέφουν στα πρόσωπα των φιλάθλων της ηπείρου μας. Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε το ποδόσφαιρο για τρεις περίπου μήνες και να συνεχίζει να κρατά τους οπαδούς μακριά από τα γήπεδα (σ. εκτός από τη Σερβία), ωστόσο το επόμενο διάστημα θα… χορτάσουμε από δράση. Κι όχι μόνο στη δική μας Super League, που από τον επόμενο μήνα ανοίγει και πάλι τις «πύλες» της, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Αν δεν καταφέρουν να παίξουν στην Γερμανία, τότε κανείς δεν θα τα καταφέρει», έλεγε στις αρχές του μηνός ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Τόνι Κρόος και είχε απόλυτο δίκιο. Οι Γερμανοί έκαναν την αρχή, η «συνταγή» πέτυχε και πλέον το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα ετοιμάζονται για επανεκκίνηση.

Οι Άγγλοι ήδη επιβεβαίωσαν ότι στις 17 του Ιούνη ξεκινάει και πάλι η Premier League (και μάλιστα με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ), οι Ιταλοί όρισαν την 20η του Ιούνη για σέντρα στο Καμπιονάτο, ενώ αναμένεται πλέον να ακολουθήσουν και οι Ισπανοί πιθανότατα στις 14 Ιουνίου.

Τι περιμένουμε να δούμε; Πολλά…

Στην Αγγλία την εξέλιξη της μάχης για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» και την προσπάθεια των ομάδων για παραμονή στα μεγάλα «σαλόνια» του θεσμού, όπως επίσης και το (ιστορικό) φετινό φινάλε για την Λίβερπουλ, που μετά από τρεις δεκαετίες θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα για την επιστροφή της στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας.

Στην Ιταλία θα περιμένουμε να δούμε αν η Λάτσιο, που απέχει μόλις έναν πόντο από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, θα κάνει τελικά την μεγάλη έκπληξη και αν θα πάρει τα «σκήπτρα» από τους πρωταθλητές «μπιανκονέρι», ενώ μεταξύ άλλων στην Ισπανία θα παρακολουθήσουμε την… τελική ευθεία ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κι αν οι Καταλανοί θα αξιοποιήσουν το +2 από τους δεύτερους «μερένχες» για να πάρουν και εφέτος το τρόπαιο.

Κι ας μην ξεχνάμε πως περιμένουμε και τις τελευταίες «στροφές» της Bundesliga, όπως επίσης και την αγωνιστική κίνηση που θα υπάρξει σε άλλα πρωταθλήματα.

Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα μας αποζημιώσουν με χαμένη δράση των προηγούμενων μηνών και μάλιστα με σπουδαίες αναμετρήσεις. Μεγάλοι «χαμένοι» πάντως από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν παύουν να είναι Γάλλοι και Ολλανδοί, αφού εξαιτίας της πανδημίας αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά την εφετινή σεζόν.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα ενόψει της συνέχειας θα το έχουν κυρίως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν που μετέχουν στο Champions League. Ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν επίσημα παιχνίδια από τα πρωταθλήματά τους, τόσο οι «πρωτευουσιάνοι» όσο και οι «λιονέ» θα έχουν σαφέστατα το μειονέκτημα ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλουν για διάκριση στην εφετινή κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωση.