Συγκινητικό «αντίο» της Μπιλμπάο στον Αντούριθ (vids)

Μία πολύ όμορφη γιορτή ετοίμασε η Αθλέτικ Μπιλμπάο για να αποχαιρετήσει τον Άριτς Αντούριθ, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Συγκινητικό «αντίο» της Μπιλμπάο στον Αντούριθ (vids)

Ο Άριτς Αντούριθ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον 21ο αιώνα και προ ημερών αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 39 ετών. Οι Βάσκοι αποχαιρέτησαν τον εμβληματικό τους επιθετικό που θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Η Μπιλμπάο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ετοίμασε μία πολύ ωραία γιορτή στο «Σαν Μαμές», με τον Αντούριθ να παραχωρεί την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του.

«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μένα, δεν είμαι καθόλου λυπημένος. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα τόσο μακρύ και όμορφο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος», είπε ο Αντούριθ.

«Αυτός ο αποχαιρετισμός είναι περισσότερο από ό,τι νομίζω ότι άξιζα. Δεν θα σας πω μακάρι να υπήρχαν 50.000 άνθρωποι εδώ. Νομίζω ότι είχα πολλές... γιορτές, το απόλαυσα πολύ εδώ. Δεν αισθάνομαι άσχημα, έχω απολαύσει τα πάντα εδώ τόσο πολύ. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι φαντάστηκα ποτέ».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Η Αθλέτικ είναι κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό. Πάνω απ' όλα, υπάρχει ένα ανθρώπινο επίπεδο, που το κάνει σαν διαφορετική "ομάδα" που... ανταγωνίζεται όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς. Υπάρχουν τόσα πολλά άτομα εδώ που καταλαβαίνουν τι είναι αυτό... Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο».