«Όχι» λέει το 64% των Ιταλών σε έρευνα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Αντίθετη στην επανέναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ιταλία εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

«Όχι» λέει το 64% των Ιταλών σε έρευνα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Η επανέναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ιταλία, που έχει σταματήσει εξαιτίας του κορονοϊού, βρίσκει αντίθετο το 64% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Izi σε συνεργασία με την Comin & Partners.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 24 και 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους στην Ιταλία και το δείγμα περιελάμβανε 1.006 άτομα. Στην έρευνα υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά» οπαδοί του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων. Επίσης μεταξύ αυτών περισσότερο από το ήμισυ (51%) είναι εναντίον της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, έστω και χωρίς θεατές.

Χιμένεθ: «Προτιμώ να τρώω ψωμί με λάδι, ούτε με 5 δις δεν ρισκάρω την υγεία μου»

Εκείνοι που δηλώνουν υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων αντιπροσωπεύουν το 36% των ερωτηθέντων. Μεταξύ αυτών, οι μισοί θεωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για το 26% σημαίνει αποτροπή της κρίσης στους επαγγελματικούς συλλόγους, ωστόσο μόνο το 19% αυτών που υποστηρίζουν ανησυχούν για τον πρωταθλητή.

Ζότα: «Να παίξουμε, έστω χωρίς θεατές»

Τέλος, σύμφωνα με το 4% των Ιταλών, το ποδόσφαιρο χωρίς θεατές δεν είναι πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τη μοίρα των πρωταθλημάτων στη χώρα για το 77% των Ιταλών, ενώ για το 15% η τελευταία λέξη θα είναι στην ομοσπονδία (FIGC) και για το υπόλοιπο 8% στην ολυμπιακή επιτροπή (CONI).

Η κατάθλιψη «σαρώνει» τους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

Η επιθυμία για ποδόσφαιρο δεν καλύφθηκε με κανέναν τρόπο για το 44% των οπαδών κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ το 24% είδε παλιά παιχνίδια στην τηλεόραση, το 17% βίντεο στο διαδίκτυο και το 15% μίλησε για αυτό με φίλους στο τηλέφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ