Ζότα: «Να παίξουμε, έστω χωρίς θεατές»

Την άποψη ότι η αποχή από τους αγώνες και τις προπονήσεις  θα καταστήσει «αδύνατο» για τους παίκτες να φτάσουν γρήγορα στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση, όταν η Premier League επιστρέψει μετά την διακοπή της εξαιτίας του κορονοϊού, εξέφρασε ο επιθετικός της Γουλβς, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League , Ντιόγκο Ζότα.

Ζότα: «Να παίξουμε, έστω χωρίς θεατές»

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία διακόπηκε επ' αόριστον τον περασμένο μήνα λόγω του ιού, που σκότωσε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους στη Βρετανία και οι παίκτες κάνουν προπονήσεις σε καραντίνα στα σπίτια τους. Η επιστροφή στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει στα μέσα Ιουνίου.

«Ο στόχος είναι να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σε φόρμα γιατί γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο Ζότα στο BBC.

«Όταν ξεκινήσει, θα είναι όπως μια προετοιμασία για τους παίκτες γιατί όταν δεν παίζεις είναι αδύνατο να είσαι σε τέτοια κατάσταση όπως πριν. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί επειδή θα είναι σαν μια νέα σεζόν. Αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ της οριστικής διακοπής και της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, προφανώς θα επιλέγαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς θεατές. Ίσως πρέπει να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα και το πρώτο βήμα είναι να παίξουμε χωρίς θεατές».

Η Γουλβς ήταν στην έκτη θέση της Premier League με 43 βαθμούς, μόλις 5 πίσω από την τέταρτη Τσέλσι, ενώ εκκρεμεί η ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό για τους "16" του Europa League.

πηγή: ΑΠΕ