Η κατάθλιψη «σαρώνει» τους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

Ανήσυχη η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, στην οποία κατέφυγαν για βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη 258 πρώην και νυν ποδοσφαιριστές μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κατάθλιψη «σαρώνει» τους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία

Αίσθηση προκαλεί ο αριθμός πρώην και νυν παικτών που κατέφυγαν το τελευταίο διάστημα για βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Telegraph», 258 άτομα, εκ των οποίων οι 64 αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, αντιμετωπίσουν προβλήματα κατάθλιψης.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός των 258 ατόμων αναφέρεται μόνο για το διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων, που αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών περιπτώσεων για το 2019, με την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών να εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πολύ περισσότερο, μάλιστα, με βάση και το γεγονός ότι 13 περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου».

Η αναστολή της δράσης και η καραντίνα από την πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβλήματα στους πρωταγωνιστές του βρετανικού ποδοσφαίρου, ενώ την ίδια στιγμή η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών («Fifpro») ανέφερε επίσης μεγάλη αύξηση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης ποδοσφαιριστών το τελευταίο διάστημα.

Για την ακρίβεια, παρακολούθησε 1.602 περιπτώσεις παικτών από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας και της Σκωτίας, στο διάστημα 22 Μαρτίου με 14 Απριλίου και τα στοιχεία ήταν διπλάσια από αυτά που βρέθηκαν σε παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Δεκέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020.