Ψηφιακό διαβατήριο υγείας στην Premier League

Η Premier League επιστρατεύει την τεχνολογία για να εντοπίσει φιλάθλους που δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό και να χορηγήσει εισιτήρια για τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

Ψηφιακό διαβατήριο υγείας στην Premier League

Η Premier League συνεχίζει να καταστρώνει σχέδια όχι μόνο για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Αγγλία, αλλά και για την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων.

Προκειμένου να μην διεξάγονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των οπαδών από την πανδημία του κορονοϊού, η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να επιστρατεύσει… την τεχνολογία!

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρία «VST Enterprises» έχει αναπτύξει μία εφαρμογή, ένα είδος ψηφιακού «διαβατηρίου υγείας», που θα μπορεί να ελέγχει αν κάποιο άτομο είναι αρνητικό στον κορονοϊό.

Η δυνατότητα αυτή φέρεται να κινητοποίησε την Premier League και ειδικότερα τον γενικό της διευθυντή, Ρίτσαρντ Μάστερς, ο οποίος ήρθε άμεσα σε επαφή με τους δημιουργούς της συγκεκριμένης εφαρμογής για να διαπιστωθεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ποδόσφαιρο.

Πρόθεση της διοργανώτριας Αρχής είναι να αποτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα στους φιλάθλους που έχουν νοσήσει από την πανδημία, αλλά και οι ομάδες να μην έχουν οικονομικές απώλειες από τα εισιτήρια.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο αφού απομένει να γίνουν ακόμα κάποιες δοκιμές, ενώ για το σχετικό θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να την προσθέσει ως προληπτικό βοηθητικό μέτρο στο εθνικό σύστημα υγείας.