Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα ξοδεύθηκε το 71,8% των χρημάτων για τις χειμερινές μεταγραφές!


Οι ομάδες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ξόδεψαν το 71,8% των συνολικών χρημάτων κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα ξοδεύθηκε το 71,8% των χρημάτων για τις χειμερινές μεταγραφές!

Την οικονομική τους ισχύ που, συνήθως, απεικονίζεται κι εντός γηπέδου επιβεβαίωσαν οι ομάδες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλικό, Γαλλικό, Γερμανικό, Ισπανικό, Ιταλικό) κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία εξέπνευσε στο ξεκίνημα του τρέχοντος μήνα.

Γιατί όχι μόνο έβαλαν το χέρι στην τσέπη (παρότι τον χειμώνα είναι λιγότερες οι ευκαιρίες κι οι δυνατότητες...) αλλά γιατί όπως προκύπτει από έρευνα που διενέργησε η FIFA το 71,8% των χρημάτων, που καταβλήθηκαν, για μεταγραφές, κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιανουαρίου δαπανήθηκε από τις εκπροσώπους των ισχυροτέρων λιγκών της «γηραιάς ηπείρου»!

Συνολικά έγιναν 4.108 μεταγραφές και παρότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έκαναν μόλις το 14,1% εξ αυτών, εν τούτοις ξόδεψαν πάνω από τα 2/3 των συνολικών χρημάτων!

Ειδικότερα, οι ομάδες στην αγγλική Premier League δαπάνησαν 273 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν η γερμανική Bundesliga με 189 εκατ. ευρώ και η ιταλική Serie A με 116 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ξόδεψαν οι ομάδες των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων 756 εκ. ευρώ, δεύτερο υψηλότερο ποσό, μετά το ρεκόρ των 916 εκ. ευρώ τον προπέρσινο Γενάρη!