Τσέλσι-Άρσεναλ 2-2: Παλικαρίσιο βαθμό οι «κανονιέρηδες» (vids)

Η Άρσεναλ αν και έπαιζε με δέκα παίκτες και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε και έφυγε από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τσέλσι-Άρσεναλ 2-2: Παλικαρίσιο βαθμό οι «κανονιέρηδες» (vids)

Η Άρσεναλ κατάφερε να αποδράσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το βαθμό μένοντας στο 2-2 με την Τσέλσι σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές στο φινάλε. Η Τσέλσι προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στην Άρσεναλ των δέκα παικτών, η οποία κατάφερε, όμως, να «τσιμπήσει» τον βαθμό. Για τους «κανονιέρηδες» είναι ένας βαθμός που θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στη ψυχολογία τους.

Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Τσέλσι και στο 10’ είχε καλή ευκαιρία με τον Κρίστενσεν, ενώ στο 15’ ήταν η σειρά του Άμπραχαμ να αστοχήσει για τους «μπλε». Οι γηπεδούχοι έψαχναν περισσότερο το γκολ και έδειχναν να είναι πολύ καλύτεροι από την αντίπαλο τους.

Στο 26’ η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι με τον Άμπραχαμ να μπαίνει στην περιοχή και τον Νταβίντ Λουίζ να τον ανατρέπει. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και παράλληλα την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των «κανονιέρηδων». Στο 28’ ο Ζορζίνιο εκτέλεσε το πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες σε εκείνο το σημείο και στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς με την Τσέλσι να πιέζει και ελέγχει το ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι με την Τσέλσι να μπαίνει καλά στο γήπεδο και να πιέζει την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» δεν είχαν κάνει ούτε τελική προσπάθεια στο παιχνίδι μέχρι το 64’. Σε εκείνο το σημείο η Τσέλσι είχε κερδίσει κόρνερ και μετά την εκτέλεση του ο Μαρτινέλι πήρε τη μπάλα και κάνοντας μία κούρσα 70 μέτρων βρέθηκε απέναντι από τον Κέπα τον πλάσαρε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά με την Άρσεναλ από το… πουθενά να διεκδικεί να πάρει κάτι καλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν δραματικό. Η Τσέλσι στο 84’ έκανε το 2-1 με πλασέ του Αθπιλικουέτα στην κίνηση. Η Άρσεναλ, ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 87’ έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Μπεγερίν, ο οποίος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή. Κάπως έτσι οι «κανονιέρηδες» έφυγαν από το «σπίτι» της Τσέλσι με τον βαθμό.

Τσέλσι: Κέπα, Έμερσον, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (66’ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ (69’ Μάουντ), Γουίλαν (79’ Ματσουαγί), Τάμι, Οντόι.

Άρσεναλ: Μπερντ, Σάκα, Λουίζ, Μουσταφί, Μπεγερίν, Τσάκα, Τορέιρα, Μαρτινέλι (90+1 Γουίλοκ), Οζίλ (55’ Γκεντουζί), Πέπε (81’ Χόλντινγκ), Λακαζέτ.

Το 1-0 της Τσέλσι

Το 1-1 της Άρσεναλ

Το 2-1 της Τσέλσι

Το 2-2 της Άρσεναλ