Serie A: «Πρωταθλήτρια» στα πέναλτι και στις κάρτες! (pic)

Έρευνα της «Corrriere della Sera» αναδεικνύει το ιταλικό πρώτο στα πέναλτι και στις κάρτες ανάμεσα στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Serie A: «Πρωταθλήτρια» στα πέναλτι και στις κάρτες! (pic)

Η Serie A είναι, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία (Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1) πρωταθλήματα της Ευρώπης, η πρωταθλήτρια σε πέναλτι και κόκκινες και κίτρινες κάρτες!

Όπως αναφέρει σχετική έρευνα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», την τρέχουσα σεζόν, οι διαιτητές έχουν δώσει τα περισσότερα πέναλτι στον πρώτο γύρο από την σεζόν 2005/06.

Συγκεκριμένα, έχουν καταλογιστεί 88 πέναλτι, περισσότερα από τα διπλάσια σε σχέση με αυτά που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην Premier League!

Στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, τα πέναλτι ήταν μόλις 41, ακριβώς όπως στην Bundesliga, όπου όμως το πρωτάθλημα έχει διακοπεί για το χειμερινό διάλειμμα (17η αγωνιστική).

Η γαλλική Ligue 1 έχει 63 πέναλτι, ενώ στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Serie A, είναι η ισπανική La Liga, με 74 πέναλτι.

Αναφορικά με τις κάρτες, και πάλι η Serie A βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1.008 κίτρινες και 56 κόκκινες! Στις κίτρινες ακολουθούν οι La Liga και Premier League με 975 και 684 αντίστοιχα, ενώ στις από κόκκινες έχουν 44 το πρώτο και 23 το δεύτερο.

Ακολούθως, η Ligue 1 έχει μέχρι στιγμής 670 κίτρινες κάρτες και 45 κόκκινες ενώ η Bundesliga έχει τις λιγότερες κίτρινες με 581 αλλά και τις δεύτερες λιγότερες κόκκινες με 31.