Οζίλ: «Ο κόσμος κατηγορεί πάντα εμένα, αλλά δεν με απασχολεί»

Για τον παραγκωνισμό του στην Άρσεναλ και τα παράπονα του κόσμου μίλησε ο Μεσούτ Οζίλ σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα.

Οζίλ: «Ο κόσμος κατηγορεί πάντα εμένα, αλλά δεν με απασχολεί»

Ο Μεσούτ Οζίλ έχει παραγκωνιστεί στην Άρσεναλ, μένοντας στην εξέδρα στα ματς της φετινής περιόδου, με τον Ουνάι Έμερι μάλιστα να δηλώνει ότι κάποιος άλλος άξιζε περισσότερο τη θέση στην αποστολής.

Σα να μην έφτανε αυτό, και ο κόσμος των «κανονιέρηδων» έχει δυσανασχετήσει με τον Γερμανό μεσοεπιθετικός, θεωρώντας ότι δεν αξίζει τα χρήματα με τα οποία αμείβεται, ενώ τον κατηγορεί ακόμα για αδιαφορία και μηδανιμή προσπάθεια στο γήπεδο.

Από την πλευρά του, ο Οζίλ θέλησε να απαντήσει σε όσα του προσάπτονται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "The Athletic".

«Πάντοτε θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές στις οποίες θα καλείσαι ν' ανταπεξέλθεις, όμως δεν παραιτούμαι. Δεν είναι αυτός λόγος για να φύγω. Θα συνεχίσω στην ομάδα μέχρι και το 2021, σύμφωνα με το συμβόλαιό μου. Όποτε με βλέπει ο κόσμος στο δρόμο, εγώ τους λέω ότι είμαι στο "σπίτι" μου. Δεν θέλω να πάω πουθενά. Βέβαια, όταν η ομάδα δεν αποδίδει καλά και χάνουμε κάποιο από τα μεγάλα ματς, τότε είναι πάντοτε δική μου ευθύνη για τον κόσμο... Πώς όμως εξηγείς ότι εγώ δεν ήμουν καν παρών σε μερικά παιχνίδια; Ίσως ο κόσμος να αισθάνεται άσχημα που έχω τόσο καλό συμβόλαιο, αλλά δεν με απασχολεί η άποψή τους.

Είναι ηλίθια όσα λένε για τη φυσική μου κατάσταση και τη δουλειά που κάνω. Αν ήταν έτσι, γιατί δούλεψα τόσο σκληρά στη φετινή προετοιμασία; Γιατί μετά από το περσινό Μουντιάλ εγώ επέστρεψα νωρίτερα από τις διακοπές μου για να ξεκινήσω προπονήσεις; Το έκανα για τον προπονητή και την ομάδα. Δεν αρέσει αυτό στον κόσμο, αλλά δεν με απασχολεί».

Φυσικά, ο 31χρονος δεν απέφυγε να αναφερθεί και στο εφιάλτη που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του το φετινό καλοκαίρι: «Αν κατάφερναν να πιάσουν τη γυναίκα μου ίσως είχε γίνει κάτι πολύ κακό. Έβαλα μπρος το αυτοκίνητο, έκανα λίγο μπροστά και επέστρεψα για να φοβίσω και ν' απομακρύνω τους ληστές. Φώναζα συνέχεια στον Σέαντ "έλα μέσα, πήδα"».