Φαν Ντάικ: «Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε τον τίτλο στην Premier League»

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για την εφετινή μάχη του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά το «7 στα 7» των «κόκκινων» στην κατηγορία και το +5 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι

Φαν Ντάικ: «Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε τον τίτλο στην Premier League»

Προσγειωμένοι παραμένουν άπαντες στην Λίβερπουλ παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Σε δηλώσεις του ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων» Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ξεκαθάρισε πως κανείς στην θρυλική ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν σκέφτεται την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έδωσε και το σύνθημα της νίκης για το μεθαυριανό ματς με τη Σάλτσμπουργκ στον όμιλο του Champions League.

Αναφερόμενος αρχικά στο «7 στα 7» της ομάδας του στην Premier League και το +5 από την δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα Μάντσεστερ Σίτι, επεσήμανε: «Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το προβάδισμα. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τον τίτλο. Είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο και έρχεται δύσκολη περίοδος. Έχουν μείνει τόσοι πολλοί αγώνες και στο μόνο πράγμα που επικεντρωνόμαστε είναι το κάθε επόμενο παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε το τι κάνουν οι άλλοι. Το αποδεικνύει και το παράδειγμα της περασμένης σεζόν».

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως και την περσινή αγωνιστική περίοδο η Λίβερπουλ είχε σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία έναντι της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο έχασε το τρόπαιο με έναν πόντο λιγότερο από τους «πολίτες».

Πέραν τούτου, ο Ολλανδός στόπερ απάντησε σε σχετική ερώτηση για το γεγονός ότι η τελευταία φορά που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άφησε βαθμούς μακριά από το «Άνφιλντ» ήταν τον περασμένο Μάρτιο στο γήπεδο της συμπολίτισσας, Έβερτον. «Αυτό αφορά τα Μέσα που λατρεύουν τα στατιστικά. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα μέχρι στιγμής. Θέλουμε να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά, ωστόσο, ακόμα έχουμε αρκετό περιθώριο βελτίωσης».

Επόμενη αναμέτρηση για την Λίβερπουλ είναι το παιχνίδι με αντίπαλο την Σάλτσμπουργκ για την δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Champions League. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Φαν Ντάικ υπογράμμισε: «Θα είναι δύσκολος αγώνας. Όμως, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει να σκέφτεσαι σε κάθε παιχνίδι ότι θα νικήσεις, αλλιώς καλύτερα να μείνεις στο σπίτι. Έχουμε την κατάλληλη ποιότητα και τους παίκτες».