Τέλος ο Άγκιρε από την Αίγυπτο!

Ο αποκλεισμός της διοργανώτριας του Κόπα Άφρικα από την φάση των «16» του τουρνουά οδήγησε τον, εκλέκτορα της, Χαβιέρ Αγκίρε στην πόρτα της εξόδου...

 Τέλος ο Άγκιρε από την Αίγυπτο!

Δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς συνέπειες... Ο στόχος της Αιγύπτου στο 32ο Κόπα Άφρικα, που φιλοξενεί στα γήπεδα της, ήταν εξ αρχής η κατάκτηση του τίτλου, αλλά η Νότιος Αφρική την απέκλεισε στους "16" νικώντας την με 1-0.
Αποτέλεσμα που οδήγησε τον εκλέκτορα των «Φαραώ», Χαβιέρ Αγκίρε εκτός ομάδας...

Ο 60χρονος Μεξικανός τεχνικός, που είχε πάρει την προπονητική «σκυτάλη» από τον (γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων) Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τον Αύγουστο του 2018 - παρότι είχε υπογράψει 4ετες συμβόλαιο - πλήρωσε το... μάρμαρο, που η πολυνίκης ομάδα του Κόπα Άφρικα (7 τίτλοι) δεν κατάφερε για πρώτη φορά από το 2004, να είναι παρούσα στα προημιτελικά του θεσμού!

Ο Αγκίρε, πάντως, στην συνέντευξη Τύπου - που προηγήθηκε της απόλυσης του - δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του: «Εννοείται πως είμαι υπεύθυνος. Είμαι υπεύθυνος για όλες τις επιλογές που έκανα και για τα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθώ να είμαι υπερήφανος για αυτό το γκρουπ των παικτών. Το ματς ήταν ανοιχτό και είχαμε αρκετές ευκαιρίες: η μόνη διαφορά ήταν πως η Νότια Αφρική έβαλε ένα γκολ που τη βοήθησε να προκριθεί. Εμείς δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαμε».


Πάντως η δυσφορία για τις εμφανίσεις της Αιγύπτου υπήρχε ακόμη και στα ματς του ομίλου παρότι τερμάτισε πρώτη με 3 νίκες σ' ισάριθμα ματς. Ωστόσο η ήττα από τους «μπαφάνα - μπαφάνα» - που πέρασαν, στα νοκ άουτ ματς, με ένα γκολ στο ενεργητικό τους, μια νίκη και 2 ήττες - ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...»

Παραιτήθηκε σύσσωμη η διοίκηση της Ομοσπονδίας...

Ωστόσο η Π.Ο. της Αιγύπτου δεν περιορίστηκε στο να «καρατομήσει» τον Αγκίρε. αλλά ανακοίνωσε ότι παραιτείται σύσσωμη των καθηκόντων της ως αποτέλεσμα «ηθικής υποχρέωσης», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.