Από τον Ολυμπιακό στην Premier League και γράφει ιστορία ο Μιλιβόγεβιτς (highlights)

Ο Σέρβος χαφ σκόραρε για 19η φορά από το σημείο του πέναλτι και 23η συνολικά στο αγγλικό πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία.

Από τον Ολυμπιακό στην Premier League και γράφει ιστορία ο Μιλιβόγεβιτς (highlights)

Τον Ιανουάριο του 2017 η Κρίσταλ Πάλας χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να αρνηθούν την πρόταση του αγγλικού συλλόγου. Ήταν πρόκληση για τον Σέρβο χαφ να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και πρόκληση για τους Πειραιώτες να πουλήσουν σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο «Μίλι» όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό δεν είχε ακούσει και λίγα. Συμβαίνει στην Ελλάδα μεγάλες αξίες να αμφισβητούνται και όταν φεύγουν από τα μέρη μας να αποθεώνονται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Λούκα, ο οποίος μετακόμισε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και έχει καταφέρει να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Σέρβος χαφ γράφει ιστορία στα αγγλικά γήπεδα και έχει πάρει το χέρι την Κρίσταλ Πάλας. Στα δύσκολα είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει να τη σηκώσει και δεν φοβάται να βγει μπροστά. Στο εκτός έδρας ματς με τη Νιούκαστλ ο Λούκα σκόραρε στο 81’ και χάρισε τη νίκη στην Κρίσταλ Πάλας. Μία νίκη με την οποία η ομάδα του απομακρύνθηκε έντεκα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο «Μίλι» σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και το πέτυχε για 19η φορά, ενώ έφτασε τα 23 γκολ στην Premier League. Με αυτό το γκολ ο Μιλιβόγεβιτς είναι ο δεύτερος Σέρβος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Προσπέρασε τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς που έχει 22 γκολ και εκείνος που βρίσκεται μπροστά του είναι μόνο ο Σάβο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχει σκοράρει 29 φορές στην τριετή θητεία του στην Άστον Βίλα.

Ο αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας έγραψε ιστορία με αυτό το τέρμα που σημείωσε και χάρισε στην ομάδα τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Το τρομερό με τον Λούκα είναι πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό δεν έχει εκτελέσει πέναλτι. Πάντως παρά το γεγονός πως έφυγε από τον Ολυμπιακό δεν τον ξεχνάει ποτέ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σέρβος χαφ είχε δηλώσει πως η καλύτερη περίοδος της καριέρας του ήταν στον Ολυμπιακό. Αγάπησε την ομάδα του Πειραιά και ήταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα. Ο «Μίλι» διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με αρκετούς ανθρώπους από την ομάδα του Πειραιά, ενώ το τελευταίο διάστημα το όνομα του εμπλέκεται και σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια.

Θυμηθείτε τα γκολ του με τον Ολυμπιακό…