Ολυμπιακός Κ19: Ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα

Οι Νέοι του Ολυμπιακού έχουν χτίσει χαρακτήρα και συνεχίζουν να χαράζουν σπουδαία πορεία.

Ολυμπιακός Κ19: Ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα

Όταν ο Φοφανά σημείωσε το 2-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ορισμένοι πίστεψαν πως η Λανς «κλείδωσε» την πρόκριση για την οκτάδα του UEFA Youth League.

Όμως οι Νέοι του Ολυμπιακού είχαν διαφορετική άποψη και κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι μέσα σε διάστημα έξι λεπτών. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας έδωσε πολλές μάχες με τα στόπερ της γαλλικής ομάδας και το πρώτο γκολ των Πειραιωτών του ανήκει εξολοκλήρου.

Ο νεαρός επιθετικός έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ. Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ζητούσε από τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν ψηλά για να χαλάσουν τη δημιουργία της Λανς. Παρά τα δύο γκολ που δέχτηκαν, οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν με τον Πνευμονίδη.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να τον αναγκάσει να υποπέσει σε φθηνό λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιμετωπίσουν μία πολύ γρήγορη ομάδα που με την πρώτη ευκαιρία ήθελε να τρέξει. Από μία τέτοια φάση προήλθε και το δεύτερό της γκολ.

Η προσπάθεια των Νέων του Ολυμπιακού ήταν πολύ μεγάλη και υπήρξαν πολλές στιγμές που έπεφταν με αυτοθυσία πάνω στη μπάλα προκειμένου να ανακόψουν κάθε αντίπαλη κατοχή. Από τη στιγμή που οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κατάφεραν να ισοφαρίσουν, το μομέντουμ της αναμέτρησης άλλαξε για τα καλά.

Η Λανς δεν μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ολυμπιακός ήταν αλάνθαστος. Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παιχνίδι που προηγήθηκε με την Ίντερ οι «ερυθρόλευκοι» δεν αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτό και μόνο δείχνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα, όπως σωστά υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο προπονητής της Κ19 έχει καταφέρει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσουν μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Πλέον στο δρόμο των Πειραιωτών βρίσκεται το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και κυρίως από την έως τώρα αήττητη πορεία τους στο Youth League.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αποτελούν την πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να προκριθεί στην προημιτελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο τμημάτων υποδομής.