Ολυμπιακός Κ19 - Λανς Κ19 2-2 (4-2 πέναλτι): Με επική ανατροπή στους «8» του Youth League

Οι Νέοι του Ολυμπιακού επέστρεψαν από το 0-2 και νίκησαν τη Λανς στα πέναλτι με αποτέλεσμα να περάσουν στα προημιτελικά του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός Κ19 - Λανς Κ19 2-2 (4-2 πέναλτι): Με επική ανατροπή στους «8» του Youth League

Μπροστά σε 8.000 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» Νέοι απέκλεισαν στα πέναλτι τη Λανς και πέρασαν στα προημιτελικά του UEFA Youth League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας το νικητή του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου - Φέγενορντ.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες έδωσαν αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή και η Λανς είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 5ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκανιού πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σίνα μπλόκαρε τη μπάλα. Οι Γάλλοι απέκτησαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν ψηλά προσπαθώντας να χαλάσουν τη δημιουργία των αντιπάλων.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κενούς χώρους και στο 18ο λεπτό ο Σισουμπά με ωραία ατομική ενέργεια ανατράπηκε λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανέλαβε το φάουλ και με ωραία εκτέλεση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σίνα με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0.

Στην πορεία η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να βρει το δρόμο της ισοφάρισης. Στο 36ο λεπτό οι Πειραιώτες είχαν την καλύτερή τους στιγμή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά και ο Ντελπλάς απέκρουσε με υπερένταση πάνω στη γραμμή, ενώ στην επαναφορά ο Χ. Κωστούλας δεν μπόρεσε να σκοράρει με γυριστό σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς Λανς. Ο Μπερμόν έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Ολυμπιακού. Η συνέχεια του πρώτου μέρους δεν έκρυβε κάποια άλλη έκπληξη με τη Λανς να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο ορεξάτοι και στο 46ο λεπτό απείλησαν την αντίπαλη εστία. Ο Κουτσογούλας έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Ντελπλάς έδιωξε σε κόρνερ.

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πίεζε για ένα γκολ οι Γάλλοι κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Στο 52ο λεπτό ο Μπελμόν έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φοφανά, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0.

Η χαρά της Λανς κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να μειώσουν σε 2-1. Ο Χ. Κωστούλας κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε ο ίδιος σε γκολ.

Μετά το γκολ το «Καραϊσκάκης» πήρε «φωτιά» και ο Ολυμπιακός ανέβασε περισσότερο την πίεσή του. Μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο ισοφάρισε σε 2-2. Στο 62ο λεπτό οι Πειραιώτες ανέβηκαν ψηλά για να πιέσουν και ο Ντελπλάς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πνευμονίδη, ο οποίος με την κόντρα που έβαλε χρίστηκε σκόρερ.

Η ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την κατοχή και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κυνήγησαν το γκολ της νίκης, χωρίς αποτέλεσμα. Το τελικό 2-2 οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Πειραιώτες ήταν εύστοχοι, εν αντιθέσει με τους Γάλλους που είδαν τους Ντιλβιντί και Μπερμόν να αστοχούν στις προσπάθειές τους. Έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την παρθενική του πρόκριση στην οκτάδα του Youth League, κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία ελληνική ομάδα στο παρελθόν.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Σισουμπά

1-1 Μπάκουλας

1-2 Γκανιού

2-2 Χ. Κωστούλας

2-2 αστόχησε ο Ντιλβιντί

3-2 Λιατσικούρας

3-2 στο δοκάρι η εκτέλεση του Μπερμόν

4-2 Τανούλης

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Λανς 2-2

Σκόρερ: 57’ πεν. Χ. Κωστούλας, 62’ Πνευμονίδης - 18’ Σισουμπά, 51’ Φοφανά

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Ντέιβιντ Σμάζιτς (Σλοβενία)

Κίτρινη: Πνευμονίδης, Σανιάν, Σιλά, Εσκουφλέρ, Κουτσογούλας, Γκανιού, Λώλης, Ερμπέν, Σίνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Αλαφάκης, Κουτσίδης (67’ Τανούλης λ.τρ.), Λιατσικούρας, Κουτσογούλας, Χ. Κωστούλας, Πνευμονίδης (79’ Λώλης), Δαρβίρας (32’ Ντάμα), Κ. Κωστούλας, Πλεκατές, Μπάκουλας

ΛΑΝΣ: Ντελπλάς, Γκανιού, Εμπαλά (75’ Απερί), Σανιάν, Εσκουφλέρ, Ερμπέν, Σιλά (72’ Μπαναγκά), Λεν, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (83’ Ντιλβιντί).