Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19 0-0 (6-5 πέναλτι): Θρυλική πρόκριση (highlights)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού απέκλεισαν στα πέναλτι την Ίντερ με 6-5 και πέρασαν στους «16» του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19 0-0 (6-5 πέναλτι): Θρυλική πρόκριση (highlights)

Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισαν οι Νέοι του Ολυμπιακού κόντρα στην Ίντερ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότεροι οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν τους «νερατζούρι» στα πέναλτι και πέρασαν στους «16» του UEFA Youth League.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδωσαν περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα, με την Ίντερ να έχει την κατοχή, αλλά όχι και την ουσία. Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 17ο λεπτό. Ο Κιέτο επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι «νερατζούρι» απείλησαν ξανά.

Ο Μπάκουλας έκανε λάθος στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Κότσι έκανε σουτ, με τον Σίνα να κρατά το μηδέν. Στη συνέχεια η πίεση των Ιταλών κορυφώθηκε και λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ. Ο Στάμπιλε πήρε την εξ επαφής κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, ωστόσο ο Σίνα ήταν ξανά εκεί μπλοκάροντας τη μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στη συνέχεια μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν στο 23ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κωστούλας επιχείρησε να σκοράρει με προβολή, όμως δεν τα κατάφερε. Η επόμενη φάση της αναμέτρησης ανήκε στην ομάδα του Κίβου. Ο Μπέρενμπρους σούταρε και ο Σίνα με διπλή επέμβαση διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα διατηρήθηκε εντός της αντίπαλης περιοχής και στη συνέχεια της φάσης ο Κωστούλας ανατράπηκε από τον Ραϊμόντι, με τον ρέφερι Νογκέιρα να μη δείχνει την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες είχαν νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Παπακανέλλου, η οποία κατέληξε άουτ.

Με τη συμπλήρωση σαράντα λεπτών οι «νερατζούρι» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Κότσι έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε αφύλαχτος ο Καμάτε που δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το 0-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυναμικά και στο 50’ ζήτησαν πέναλτι μετά από πτώση του Κουτσογούλα στην περιοχή. Στη συνέχεια υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Παπακανέλλο και Στάμπιλε να δέχονται την κίτρινη κάρτα. Στο 56ο λεπτό ο Στάνκοβιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Σίνα ήταν σε ετοιμότητα.

Δέκα λεπτά μετά ο Κουτσογούλας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, όμως ο Ραϊμόντι τον νίκησε. Στο 70ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Πνευμονίδης αρχικά νικήθηκε από τον Ραϊμόντι σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια ο Παπακανέλλος βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά δεν μπόρεσε ούτε εκείνος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο ρέφερι Νογκέιρα απέβαλε άδικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπακανέλλο καταλογίζοντας φάουλ. Έτσι οι Πειραιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Οι «νερατζούρι» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν αντίπαλη εστία, όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Σίνα. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία στο 88ο λεπτό να πάρουν τη νίκη. Ο Κωστούλας έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Λιατσικούρα, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Eκεί ο Ολυμπιακός ήταν αλάνθαστος στις εκτελέσεις του, εν αντιθέσει με την Ίντερ που αστόχησε σε εκτέλεση του Κότσι. Πλέον οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου θα παραστούν στην κλήρωση της 9ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Μουζακίτης

1-1 Στάνκοβιτς

2-1 Μπάκουλας

2-2 Ντι Μάτζιο

3-2 Χ. Κωστούλας

3-3 Οβούσου

4-3 Λιατσικούρας

4-4 Στάντε

5-4 Τανούλης

5-5 Σαρ

6-5 Κ. Κωστούλας

6-5 αστόχησε ο Κότσι

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Ίντερ 0-0 (6-5 πέναλτι)

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Μιγκέλ Νογκέιρα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Παπακανέλλος, Στάμπιλε, Κ. Κωστούλας, Χ. Κωστούλας

Κόκκινη: Παπακανέλλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (88’ Τανούλης), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (84’ Δάμα), Πνευμονίδης (78’ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας

ΙΝΤΕΡ (Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Στάντε, Στάμπιλε (61’ Αλεξίου), Κότσι, Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Μπέρενμπρουχ, Καμάτε (70’ Μοσκόνι), Σαρ, Κιέτο (61’ Οβούσου).