Premier League: Τα πλάνα των ομάδων του Big-6 για την προετοιμασία

Αναλυτικά τα πλάνα των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την προετοιμασία τους ενόψει της νέας σεζόν στην Premier League

Premier League: Τα πλάνα των ομάδων του Big-6 για την προετοιμασία

Υπάρχει ένα αγγλικό ρητό που λέει: «By failing to prepare, you prepare to fail», ή σε ελεύθερη μετάφραση: «Αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεις την αποτυχία σου».

Οι ομάδες του λεγόμενου Big 6 της Premier League γνωρίζουν καλά την σημασία του παραπάνω ρητού και έτσι σύντομα θα πιάσουν δουλειά προκειμένου να είναι έτοιμες για την νέα σεζόν.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Τα φιλικά που θα δώσει:

8 Ιουλίου: Νυρεμβέργη, Max-Morlock-Stadion, Νυρεμβέργη
16 Ιουλίου: Έβερτον, M&T Bank Stadium, Βαλτιμόρη
20 Ιουλίου: Orlando City, Exploria Stadium, Orlando
23 Ιουλίου: Τσέλσι, Camping World Stadium, Ορλάντο
30 Ιουλίου: Σεβίλλη, Emirates Stadium

Οι κανονιέρηδες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους την Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Τι να προσέξετε: Αυτή την προετοιμασία, η Άρσεναλ θα δουλέψει σε δύο ξένα προπονητικά κέντρα: ένα αρχικό πιο σύντομο πέρασμα από την Γερμανία πριν από μια περιοδεία στις ΗΠΑ που θα λάβει χώρα στη Βαλτιμόρη και το Ορλάντο. Ο σύλλογος είναι επίσης πιθανό να επιβεβαιώσει τουλάχιστον δύο ακόμη φιλικά για να εξασφαλίσει ρυθμό ενόψει της νέας σεζόν.

Η ταυτότητα αυτών των αντιπάλων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αν και υπάρχει η πιθανότητα μερικοί από αυτούς να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στο Λονδίνο. Η αναμέτρηση με την Σεβίλλη θα αποτελέσει μέρος της επιστροφής του Emirates Cup.

ΤΣΕΛΣΙ

Τα φιλικά που θα δώσει:

16 Ιουλίου: Club America, Allegiant Stadium, Λας Βέγκας
20 Ιουλίου: Charlotte FC, Στάδιο Bank of America, Charlotte
23 Ιουλίου: Άρσεναλ, Camping World Stadium, Ορλάντο

Πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία; Η ομάδα της Τσέλσι πετάει για τις ΗΠΑ στις 9 Ιουλίου, αν και αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα στο Cobham. Οι διεθνείς θα έχουν μεγαλύτερο διάστημα διακοπών.

Τι να προσέξετε: Το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού της Τσέλσι στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Τα σχέδια για παιχνίδια πέρα ​​από τον Ατλαντικό είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Τώρα που αναλαμβάνει μια αμερικανική κοινοπραξία, οι ιδιοκτήτες του συλλόγου μπορούν να επιδείξουν το νέο τους απόκτημα στην έδρα τους.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα περάσει την πρώτη εβδομάδα προπόνησης στο Λος Άντζελες, το οποίο θα πρέπει επίσης να τραβήξει λίγη προσοχή δεδομένου ότι δύο από τους νέους επενδυτές, ο Todd Boehly και ο Mark Walter, έχουν επίσης μερίδιο στους LA Dodgers.

Η Τσέλσι ήταν τακτική επισκέπτης στις ΗΠΑ, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη της περιοδεία εκεί από τότε που ανέλαβε ο Αντόνιο Κόντε ως προπονητής πριν από έξι χρόνια. Ο σύλλογος θα έχει σχεδόν δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί για τον εναρκτήριο αγώνα της Premier League μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, επομένως θα διοργανώσει περισσότερα παιχνίδια για να καλύψει το κενό.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τα φιλικά που θα δώσει:

12 Ιουλίου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Στάδιο Ρατζαμαγκάλα, Μπανγκόκ
15 Ιουλίου: Κρίσταλ Πάλας, Εθνικό Στάδιο, Σιγκαπούρη
21 Ιουλίου: Λειψία, Red Bull Arena
27 Ιουλίου: Σάλτσμπουργκ, Red Bull Arena
30 Ιουλίου: Μάντσεστερ Σίτι, στάδιο King Power, Community Shield
31 Ιουλίου: Στρασμπούρ, Άνφιλντ
Πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία: Η ομάδα της Λίβερπουλ θα συγκεντρωθεί στο AXA Training Center του Kirkby στις 4 Ιουλίου.

Τι πρέπει να προσέξετε: Αυτή θα είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, με τη Λίβερπουλ να πραγματοποιεί μια προσοδοφόρα περιοδεία στο εξωτερικό πριν το επίκεντρο μετατοπιστεί σε ένα ταξίδι στη Γερμανία.

Τα φιλικά στην Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη θα αντιπροσωπεύουν το πρώτο ταξίδι της Λίβερπουλ στην Άπω Ανατολή από το 2017, όταν πήγε στο Χονγκ Κονγκ. Ο σύλλογος έχει πολύ φανατικό κοινό σε αυτό το μέρος του κόσμου και έχει εγγυημένα δύο παιχνίδια μεγάλης προσέλευσης στην Μπανγκόκ και την Σιγκαπούρη. Είναι προγραμματισμένο να πετάξουν στις 9 Ιουλίου και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο Merseyside μια εβδομάδα αργότερα.

Χωρίς ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά αυτό το καλοκαίρι, ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχει όλη την ομάδα του μαζί για το πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας της σεζόν. Μπορείτε να περιμένετε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης, με διπλές προπονήσεις τις περισσότερες μέρες. Τακτικά, ο χρόνος θα δαπανηθεί προσπαθώντας να δουλέψουμε για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το στυλ της ομάδας για να παραμείνει απρόβλεπτο. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πού ταιριάζει το νέο μεταγραφικό Φάμπιο Καρβάλιο μετά την άφιξή του από τη Φούλαμ. Η Λίβερπουλ δεν έχει σχέδια να δανείσει τον νεαρό, ο οποίος μπορεί να παίξει στην πρώτη γραμμή ή ως επιθετικός μέσος.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τα φιλικά που θα δώσει:

21 Ιουλίου: Club America, NRG Stadium, Χιούστον
24 Ιουλίου: Μπάγερν Μονάχου, Λαμπό Φιλντ, Γκριν Μπέι
30 Ιουλίου: Λίβερπουλ, στάδιο King Power, Community Shield

Τι να προσέξετε: Η Σίτι θα έχει την πολυτέλεια να έχει πίσω τους παίκτες της χωρίς να ανησυχεί για τα διεθνή καλοκαιρινά τουρνουά. Πέρυσι, είχαν περισσότερους παίκτες σε αποστολή με τις χώρες τους από οποιονδήποτε άλλο κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο και αυτό αντικατοπτρίστηκε στον αριθμό των νεαρών που έπαιξαν στα φιλικά προετοιμασίας τους.

Αυτό δυσκόλεψε το ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, επίσης, έτσι θα χαρούν να περάσουν τον κατάλληλο χρόνο με όλη την ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Οι πιο ενδιαφέρουσες πτυχές θα είναι το πώς ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Αλβάρεζ ξεκινούν τη ζωή στο νέο τους κλαμπ. Η Σίτι πρόκειται επίσης να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη μετά την έναρξη της σεζόν για να παίξει φιλανθρωπικό αγώνα στις 24 Αυγούστου.

Το φιλικό της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας που θα παιχτεί στο Lambeau Field, την έδρα των Green Bay Packers.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τα φιλικά που θα δώσει:

12 Ιουλίου: Λίβερπουλ, στάδιο Rajamangala, Μπανγκόκ
15 Ιουλίου: Melbourne Victory, Melbourne Cricket Ground
19 Ιουλίου: Κρίσταλ Πάλας, Melbourne Cricket Ground, Μελβούρνη
23 Ιουλίου: Άστον Βίλα, Optus Stadium, Perth
30 Ιουλίου: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ούλεβααλ Στάδιο, Όσλο
31 Ιουλίου: Ράγιο Βαγιεκάνο, Ολντ Τράφορντ
Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 27 Ιουνίου.

Τι να προσέξετε: Η εποχή του Τεν Χάαγκ θα ξεκινήσει σχεδόν 10.000 μίλια μακριά από το Old Trafford όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και την Αυστραλία αυτό το καλοκαίρι.

Το πρώτο τους φιλικό του καλοκαιριού τους φέρνει εναντίον της Λίβερπουλ στην Μπανγκόκ πριν από τους αγώνες με τη Melbourne Victory και την Κρίσταλ Πάλας στην Μελβούρνη και το Περθ αντίστοιχα. Η Γιουνάιτεντ θα ξαναβρεθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την απέκλεισε από το Champions League την περασμένη σεζόν, πριν υποδεχθεί την Ράγιο Βαγιεκάνο.

ΤΟΤΕΝΑΜ

Τα φιλικά που θα δώσει:

13 Ιουλίου: Team K League, Στάδιο Παγκόσμιου Κυπέλλου Σεούλ, Νότια Κορέα
16 Ιουλίου: Σεβίλλη, Στάδιο Παγκοσμίου Κυπέλλου Σουβόν, Νότια Κορέα
23 Ιουλίου: Ρέιντζερς, Ίμπροξ
30 Ιουλίου: Ρόμα, Στάδιο Σάμι Όφερ, Χάιφα, Ισραήλ
Πότε θα ξεκινήσουν προετοιμασία; Το σχέδιο είναι όσοι παίκτες δεν έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες μετά το τέλος της σεζόν, να επιστρέψουν γύρω στη Δευτέρα, 4 Ιουλίου. Για όσους βρίσκονταν σε διεθνή καθήκοντα, θα επιστρέψουν εγκαίρως για να πετάξουν με την ομάδα στη Νότια Κορέα το Σάββατο 9 Ιουλίου .

Τι να προσέξετε: Τα καλοκαιρινά σχέδια της Τότεναμ είναι αρκετά τυπικά ενός κόσμου πριν από την COVID-19, με συνδυασμό ταξιδιών στο εξωτερικό και ενός παιχνιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Νότια Κορέα θα είναι συναρπαστική δεδομένης της παρουσίας στις τάξεις των Σπέρς του Χιουνγκ-Μιν Σον. Οι αντίπαλοί τους για ένα φιλικό στο Ισραήλ - η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο - θα δώσουν στην περίσταση επιπλέον γεύση.