Τούχελ: «Σίτι και Λίβερπουλ οι δύο κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της Premier League»

Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, τόνισε πως απολαμβάνει τον ανταγωνισμό της ομάδας του με τις Σίτι και Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League τις οποίες χαρακτήρισε ως τις κορυφαίες στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Τούχελ: «Σίτι και Λίβερπουλ οι δύο κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της Premier League»

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, αναφέρθηκε στην κόντρα της ομάδας του με την Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, 11 και 12 βαθμούς πίσω από Λίβερπουλ και Σίτι αντίστοιχα έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο και από τις δύο.

Οι «μπλε» προπορεύονταν στην Premier League για μεγάλο κομμάτι της σεζόν ενώ βρίσκονταν έναν βαθμό μπροστά από τους «πολίτες» την 1η Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, μια σειρά κακών εμφανίσεων είδε την ομάδα του Γερμανού να παίρνει μόλις εννέα βαθμούς σε έξι ματς και υποχώρησε βλέποντας την Σίτι να κάνει το «έξι στα έξι» στο ίδιο διάστημα.

Εν συνεχεία και η Λίβερπουλ προσπέρασε την Τσέλσι χάρη στο σερί δέκα νικών που «έτρεξε» από τα μέσα του Ιανουαρίου μέχρι και το 2-2 της προηγούμενης εβδομάδας στο «Έτιχαντ».

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου της Κυριακής (17/4, 18:30, Cosmote Sport 9 HD) με την Κρίσταλ Πάλας, ο Τούχελ ρωτήθηκε για τον τρόπο που σκοπεύει να κλείσει την διαφορά με τις ομάδες των Γκουαρντιόλα και Κλοπ:

«Ξέρουμε ότι ανταγωνιζόμαστε τις δύο πιο συνεπείς και ίσως τις δύο κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της Premier League αυτήν την στιγμή. Όμως μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Με κάνει να σηκώνομαι νωρίς από το κρεβάτι μου το πρωί και δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε πως θα κλείσουμε το κενό. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ακόμα πολεμάμε και πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους και έπειτα θα αναλύσουμε την απόδοσή μας και θα δούμε τι κάναμε καλά και πού μπορούμε να βελτιωθούμε».

Εάν η Τσέλσι ξεπεράσει το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας και προκριθεί στον τελικό, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Σίτι και Λίβερπουλ οι οποίες αναμετρώνται το Σάββατο (16/4, 17:30, Cosmote Sport 7 HD) στο «Γουέμπλεϊ».

Η ομάδα του Τούχελ μετρά δύο ήττες φέτος από τους πρωταθλητές, αμφότερες με 1-0, ενώ απέναντι στην Λίβερπουλ έχει δύο ισοπαλίες (1-1 εκτός, 2-2 εντός) για το πρωτάθλημα και την ήττα στα πέναλτι μετά το 0-0 στον Τελικό του League Cup.