Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-2: Συνεχίζουν μέχρι τέλους!

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ξανά 2-2 (όπως και στον πρώτο γύρο) με τους «πολίτες» να κρατούν το +1 και τη μάχη να συνεχίζεται για τον τίτλο με επτά ματς για κάθε ομάδα. Δύο φορές απάντησαν οι reds στο προβάδισμα των γηπεδούχων. 

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-2: Συνεχίζουν μέχρι τέλους!

Ισόπαλο 2-2, όπως και στο Άνφιλντ, το ντέρμπι της Σίτι με την Λίβερπουλ στο Etihad με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να κρατά το +1 στη βαθμολογία και εκείνη του Κλοπ να συνεχίζει το κυνήγι σε απόσταση αναπνοής. Με τη Σίτι να προηγείται δύο φορές, αλλά τη Λίβερπουλ να βρίσκει τις απαντήσεις.

Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Στέρλινγκ στο 5', αλλά στο 6' ο Ντε Μπρόινε άνοιξε το σκορ με σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να κοντράρει στον Μάτιπ και να αλλάζει πορεία. Η Λίβερπουλ δεν άργησε να αντιδράσει και απάντησε στο 13' με πλασέ του Ζότα μετά από γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Με πολύ καλό τον Μπερνάρντο Σίλβα, η Σίτι ξαναπήρε τα ηνία, είχε μεγαλύτερη κατοχή, έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή και το αξιοποίησε με τον Γκάμπριελ Ζεσούς στο 37', ο οποίος από οριακή θέση με άψογο πλασέ έκανε το 2-1 μετά τη σέντρα του Κανσέλο. Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με το δίκαιο προβάδισμα των γηπεδούχων και τα αρκετά αμυντικά λάθη της Λίβερπουλ να παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της απόστασης.

Απόλυτος αιφνιδιασμός με το ξεκίνημα της επανάληψης από την Λίβερπουλ που στο πρώτο λεπτό βρήκε το 2-2 με αριστερό πλασέ του Μανέ μετά την ωραία μπαλιά στον χώρο από τον Σαλάχ. Με τους reds να έχουν πάθος για τρίτο γκολ, αλλά τη γλίτωσαν από το VAR για το τέρμα του Στέρλινγκ στο 63' που για λίγο ήταν οφσάιντ. Το παιχνίδι είχε ανεβοκατεβάσματα ρυθμού στη συνέχεια χωρίς τις πολύ μεγάλες φάσεις. Μέχρι την εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ στο 89', με την μπάλα να βρίσκει την έξω πλευρά του δοκαριού, αλλά και το πλασέ στις καθυστερήσεις από τον Αλγερινό με την μπάλα πάνω από την εστία. Είχε τη διπλή ευκαιρία ο Μαχρέζ να γίνει η χρυσή αλλαγή και ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι στο φινάλε αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Σίτι δεν μπόρεσε να πάρει ένα τρίποντο που θα την έφερνε πολύ κοντά στο στόχο. Όλα, λοιπόν, ανοιχτά και συναρπαστικά...

Μικρογραφία

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-2

Γήπεδο: Έτιχαντ

Σκόρερ: 6' Ντε Μπρόινε 1-0, 13' Ζότα 1-1, 37' Ζεσούς 2-1, 46' Μανέ 2-2

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ

Κίτρινες: 28' Ρόμπερτσον, 40' Μπερνάρντο Σίλβα, 61' Τιάγκο, 89' Φαν Ντάικ

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Γουόκερ, Κανσέλο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ζεσούς (83' Γκρίλις), Στέρλινγκ (75' Μαχρέζ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (78' Κεϊτά), Τιάγκο, Μανέ (84' Φιρμίνο), Ζότα (70' Λουίς Ντίας), Σαλάχ