Λίβερπουλ-Νόριτς 2-1: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με οδηγό τον Μιναμίνο! (vids)

Η Λίβερπουλ χωρίς να «φορτσάρει» αλλά με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του League Cup επικράτησε με 2-1 της Νόριτς και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Λίβερπουλ-Νόριτς 2-1: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με οδηγό τον Μιναμίνο! (vids)

Η Λίβερπουλ χωρίς να «ανεβάσει ταχύτητα» επικράτησε με 2-1 της Νόριτς στο Άνφιλντ για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 2015.

Δύο τέρματα σημείωσε για τους «κόκκινους» ο Τακούμι Μιναμίνο τα οποία αμφότερα ξεκίνησαν από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα.

Το 1-0 ήρθε στο 27’ όταν ο Τσιμίκας γέμισε από τα αριστερά μέσα από την περιοχή, ο Οριγκί κατέβασε και τροφοδότησε τον Μιναμίνο ο οποίος άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το 750ο γκολ της Λίβερπουλ στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «κόκκινοι» έφθασαν και σε δεύτερο τέρμα στο 39΄ όταν έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μιναμίνο ο οποίος με άψογο τελείωμα έγραψε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην βραδιά.

Ο Ιάπωνας είναι πρωταγωνιστής φέτος στα εγχώρια Κύπελλα για την Λίβερπουλ αφού σε 8 παιγνίδια σε League Cup και FA Cup έχει 7 γκολ και 1 ασίστ.

Η Νόριτς κατάφερε να μειώσει στο 76΄με ωραίο τελείωμα του Λούκας Ράπ.

Το «πανόραμα» του 5ου γύρου στο FA Cup:

Τρίτη 1 Μαρτίου:

Πίτερμπορο-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ Σίτι 2-1

Μίντλεσμπρο-Τότεναμ 1-0 (παρ.)

Τετάρτη 2 Μαρτίου:

Λούτον-Τσέλσι 2-3

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 3-1

Λίβερπουλ-Νόριτς 2-1

Πέμπτη 3 Μαρτίου:

Έβερτον-Μπόρεχαμ Γούντ

Δευτέρα 7 Μαρτίου:

Νότιγχαμ Φόρεστ-Χάντερσφιλντ