Πίτερμπορο-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Με οδηγό τον Φόντεν στα προημιτελικά (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι αν και δυσκολεύτηκε για μία ώρα απέναντι στην Πίτερμπορο επικράτησε 2-0 με πρωταγωνιστή τον Φόντεν και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Πίτερμπορο-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Με οδηγό τον Φόντεν στα προημιτελικά (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας με 2-0 της Πίτερμπορο εκτός έδρας χάρη στα τέρματα των Μαχρέζ και Γκρίλις.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πρωταθλητές, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν για μια ώρα, ήταν ο Φιλ Φόντεν με δύο ασίστ.

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μια Ουκρανική σημαία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό. Παράλληλα, ο Ουκρανός Ολεκσάντρ Ζιντσένκο χρίστηκε αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι από τον Πεπ Γκουαρντιόλα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει την κατοχή και να κυκλοφορεί την μπάλα, όμως οι γηπεδούχοι παίζοντας «χαμηλά» στο γήπεδο κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με το 0-0.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιγνιδιού την λύση για τους «πολίτες» έδωσε ο Ριγιάντ Μαχρέζ με υπέροχο τελείωμα με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από ασίστ του Φόντεν.

Οι πρωταθλητές εξασφάλισαν την νίκη και την πρόκριση στο 67΄ όταν ο Φόντεν με μια «μαγική» μπαλιά βρήκε τον Γκρίλις ο οποίος κατέβασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέντα.

Οι ενδεκάδες:

Πίτερμπορο (ΜακΚάν): Μπέντα, Έντουαρντς, Κεντ, Νάιτ, Φουχς, Γραντ, Κάλσον (Μπάροους 79΄), Γουόρντ (Μούμπα 79'), Ποκού (Μάριοτ 71΄), Σζμόντικς (Μπράουν 71'), Τζέιντ-Τζόουνς (Κλάρκι-Χάρις 71')

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντίας (Στόουνς 46’), Ακέ (Λαπόρτ 46΄), Ζιντσένκο, Κανσέλο, Φερναντίνιο, Γκιντογκάν, Φόντεν, Μαχρέζ, Γκρίλις, Ζεσούς

Το «πανόραμα» του 5ου γύρου στο FA Cup:

Τρίτη 1 Μαρτίου:

Πίτερμπορο-Μάντσεστερ Σίτι

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ Σίτι

Μίντλεσμπρο-Τότεναμ

Τετάρτη 2 Μαρτίου:

Λούτον-Τσέλσι

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ

Λίβερπουλ-Νόριτς

Πέμπτη 3 Μαρτίου:

Έβερτον-Μπόρεχαμ Γούντ

Δευτέρα 7 Μαρτίου:

Νότιγχαμ Φόρεστ-Χάντερσφιλντ