Premier League: Ανατροπή σε 8 λεπτά η Γουέστ Χαμ, επιμένει για το «σεντόνι» (hls)

Η Γουέστ Χαμ με δύο γκολ του Αντόνιο σε διάστημα 8 λεπτών νίκησε με ανατροπή 2-1 την Μπέρνλι για την 34η αγωνιστική της Premier League και παρέμεινε στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Champions League. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Ανατροπή σε 8 λεπτά η Γουέστ Χαμ, επιμένει για το «σεντόνι» (hls)

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες της η Γουέστ Χαμ για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα «σφυριά» κέρδισαν με ανατροπή 2-1 την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» για την 34η αγωνιστική και μείωσαν στο -3 την διαφορά τους από την τέταρτη στην κατάταξη Τσέλσι.

Οι λονδρέζοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 19’ με το πέναλτι του Κρις Γουντ. Στη συνέχεια όμως, έφεραν «τούμπα» το ματς μέσα σε διάστημα 8 λεπτών με τον Μικαΐλ Αντόνιο και πήραν το εκτός έδρας τρίποντο. Ο 31χρονος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 στο 21’ από ασίστ του Κούφαλ και στο 29’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι για το 1-2, που έμελλε να παραμείνει μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη. Η Μπέρνλι με την ήττα αυτή παρέμεινε μόλις δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ένα αγωνιστικό θαύμα αναζητά η Γουέστ Μπρομ η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τη Γουλβς (1-1) στο «Χόθορνς» και πλέον βρίσκεται μια «ανάσα» από την Championship. Οι «Λύκοι» κατάφεραν να σκοράρουν στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου με τον Σοάρες ύστερα από λάθος του Μπάρτλι.

Οι «Τσίχλες» αντέδρασαν και με τη συμπλήρωση μιας ώρας ισοφάρισαν με τον Ντιάν. Το σκορ παρέμεινε ως το τέλος με τους γηπεδούχους να απέχουν 10 βαθμούς από τη ζώνη της σωτηρίας, τέσσερις στροφές από το φινάλε της Premier League.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (2/5)

Μετά την ισοπαλία κόντρα στη Φούλαμ και την ήττα από την Έβερτον, η Άρσεναλ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι «κανονιέρηδες» υπέταξαν 2-0 την Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζειμς Παρκ» για την 34η στροφή της Premier League.

Οι Λονδρέζοι είχαν το μυαλό τους στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Europa League και φρόντισαν να... απλώσουν νωρίς τη μπουγάδα. Ο Ελνένι στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ για να διαμορφώσει το τελικό 0-2 ο Ομπαμεγιάνγκ στο 66'. Για τις «Καρακάξες» που παραμένουν στο +9 από τις θέσεις του υποβιβασμού, αποβλήθηκε στο 90' ο Σαρ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Οριστική αναβολή!

Μετά την οριστική αναβολή του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, το ματς της Τότεναμ με την ουραγό και ήδη υποβιβασμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν το μοναδικό που είχε απομείνει για την Κυριακή του Πάσχα. Οι «πετεινοί» επικράτησαν εύκολα με σκορ 4-0, χάρη σε χατ τρικ -ποιου άλλου- του Γκάρεθ Μπέιλ.

Το Μ. Σάββατο 1/5

Υπόθεση δύο λεπτών (στο β' ημίχρονο) ήταν για τη Μάντσεστερ Σίτι να «καθαρίσει» το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας, με το οποίο άνοιξε η αγωνιστική δράση του Μ. Σαββάτου στην Premier League.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν το 0-0 μέχρι το 57', ωστόσο από εκείνο το λεπτό ως το 59' οι «Πολίτες» πέτυχαν δύο απανωτά γκολ με δράστες τους Σέρχιο Αγουέρο και Φεράν Τόρες, γράφοντας έτσι το τελικό 0-2.

Πλέον η Σίτι είναι μια... ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του φετινού τίτλου, πράγμα που θα γίνει εφόσον η Λίβερπουλ κάνει διπλό επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Από εκεί και πέρα, πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της βρίσκεται η Μπράιτον, μετά τη νίκη της επί της Λιντς με 2-0. Οι «γλάροι» βρίσκονται στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού και την 18η Φούλαμ.

Η τελευταία δεν κατάφερε να πάρει τίποτα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι, καθώς οι «μπλε» -παρότι δυσκολεύτηκαν αρκετά- πήραν το τρίποντο με σκορ 2-0.

Την Παρασκευή 30/4

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής της Premier League καθώς στο 1-1 έμειναν η Σαουθάμπτον και η Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Γουόρντ-Πράους στο 61ο λεπτό, ωστόσο οι «αλεπούδες» απάντησαν επτά λεπτά μετά χάρη στον Έβανς.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/4

Σαουθάμπτον - Λέστερ 1-1
(61' Γουόρντ-Πράους - 68' Έβανς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/5

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(57' Αγουέρο, 59' Φεράν Τόρες)

Μπράιτον - Λιντς 2-0
(14΄ πεν. Γκρος, 79΄ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι - Φούλαμ 2-0
(10', 49' Χάβερτς)

Έβερτον - Άστον Βίλα 1-2
(19' Κάλβερτ -Λιούιν - 13' Γουότκιν, 80' Ελ Γκάζι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5

Νιουκάστλ - Άρσεναλ 0-2
(5' Ελνένι, 66' Ομπαμεγιάνγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ ΑΝΑΒΟΛΗ

Τότεναμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-0
(36', 61', 69' Μπέιλ, 77' Σον)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/5

Γουέστ Μπρομ - Γουλβς 1-1
(62' Ντιάν - 45' Σοάρες)

Μπέρνλι - Γουέστ Χαμ 1-2

(19’ πέν. Γουντ – 21’ και 29’ Αντόνιο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ