Κύπελλο Ιταλίας: Στα ημιτελικά η Νάπολι, 4-2 τη Σπέτσια (highlights)

Συμπληρώθηκε η τελική τετράδα του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Νάπολι επικράτησε με 4-2 της Σπέτσια και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Ίντερ και Γιουβέντους θα παίξουν στον άλλον ημιτελικό.

Κύπελλο Ιταλίας: Στα ημιτελικά η Νάπολι, 4-2 τη Σπέτσια (highlights)

Η Νάπολι είναι η τέταρτη ομάδα των ημιτελικών του φετινού Κυπέλλου Ιταλίας.

Η ομάδα του ιταλικού Νότου επιβλήθηκε εύκολα την Πέμπτη (28/1) της Σπέτσια με σκορ 4-2 και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα στις 3 Φεβρουαρίου στις 19:00. Την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνει και ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους.

Στα αγωνιστικά, η Νάπολι είχε ήδη καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σπέτσια προηγούμενη με το συντριπτικό 4-0! Ο Καλιντού Κουλιμπαλί άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο πεντάλεπτο, ενώ στο εικοσάλεπτο ο Ίρβινγκ Λοθάνο είχε βάλει στέρεες βάσεις πρόκρισης κάνοντας το 2-0. Έπειτα ανά δέκα λεπτά οι «πατρενοπέι» σκόραραν, με τον Ματέο Πολιτάνο (30') και τον Ελίφ Ελμάς (40'), για να φτάσουν πολύ άνετα στο 4-0 της ανάπαυλας.

Η Σπέτσια το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει τον διαφαινόμενο διασυρμό, καθώς μείωσε με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, από το 70' έως το 73'. Ο Εμάνουελ Γκιασί και ο Τζενάρο Ακαμπόρα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ 4-2. Μέχρι εκεί...

Την Τετάρτη (27/1) η Γιουβέντους δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκλείσει τη ΣΠΑΛ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπως αποδεικνύει το τελικό 4-0.

Τα γκολ της νεανικής βερσιόν των «μπιανκονέρι» του Πίρλο έφεραν την 3η σερί νίκη (σε ισάριθμες διαφορετικές διοργανώσεις) αλλά και την Ίντερ αντίπαλο στην τετράδα.

Πιο πριν, η Αταλάντα είχε γίνει η δεύτερη, χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia αφού νίκησε σε ένα χορταστικό ματς τη Λάτσιο με 3-2.

Μάλιστα οι «μπεργκαμάσκι» του Γκασπερίνι τα κατάφεραν σ' ένα ματς με δύο ανατροπές στο σκορ και παρότι έχαναν ως το 37' με 2-1, ενώ από το 53' έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παλομίνο.

Στα αξιοσημείωτα το πέναλτι του Σαπάτα για τους γηπεδούχους που απέκρουσε ο Ρέινα (67') διατηρώντας το σασπένς μέχρι τέλους όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν κραυγαλέες ευκαιρίες με τους Ατσέρμπι και Μουρίκι.

Την Τρίτη (26/1) ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε υπογράψει το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών του Coppa Italia και με δικό του γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια επί της Μίλαν με 2-1, αποτέλεσμα που έστειλε τους «νερατζούρι» στους ημιτελικούς της διοργάνωσης και τους πρωτοπόρους της Serie A... στο σπίτι τους.

Ο Δανός επιθετικός μέσος πέρασε αλλαγή στο 88ο λεπτό και στον επιπλέον χρόνο του αγώνα έμελλε να στείλει την ομάδα του στην τετράδα.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έδωσε προβάδισμα στη Μίλαν, αλλά η τυπικά γηπεδούχος Ίντερ ισοφάρισε με τον Λουκάκου και στις καθυστερήσεις πήρε την τεράστια νίκη με το γκολ του Έρικσεν.


Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας και τα ζευγάρια στους ημιτελικούς έχουν ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

26/1: Ίντερ - Μίλαν 2-1
27/1: Αταλάντα - Λάτσιο 3-2, Γιουβέντους - ΣΠΑΛ 4-0

28/1

Νάπολι - Σπέτσια 4-2

(5' Κουλιμπαλί, 20' Λοθάνο, 30' Πολιτάνο, 40' Ελμάς / 70' Γκιασί, 73' Ακαμπόρα)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Αταλάντα - Νάπολι (3/2)

Ίντερ - Γιουβέντους (3/2)