Serie A: Θρίαμβος της Ίντερ, 2-0 τη Γιουβέντους και...έπιασε τη Μίλαν - Εξάρα η Νάπολι (highlights)

«Derby D’ Italia» μόνο στα...χαρτιά. Η Ίντερ κέρδισε εύκολα 2-0 τη Γιουβένους στο Μιλάνο και...έπιασε στην κορυφή τη Μίλαν (έχει ματς λιγότερο). Με 6-0 συνέτριψε η Νάπολι τη Φιορεντίνα. Στο 0-0 η Αταλάντα με τη Τζένοα. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Θρίαμβος της Ίντερ, 2-0 τη Γιουβέντους και...έπιασε τη Μίλαν - Εξάρα η Νάπολι (highlights)

Η Ίντερ κυριάρχησε στο «Derby D’ Italia». Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τα...δόντια της και αφού στο 11’ ακυρώθηκε το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (οφ σάιντ), πήρε...κεφάλι με τον πρώην άσο της Γιουβέντους Βιδάλ μετά την ασίστ του Μπαρέλα.

Η Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία φάση της προκοπής ενώ η Ίντερ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλο τέρμα.

Τελικά το 2-0 έγινε με το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την καταπληκτική ασίστ του Μπαστόνι.

Η Νάπολι ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα με 6-0 (4-0 από το ημίχρονο) παραμένοντας σε ευρωπαϊκή τροχιά σε αντίθεση με τους "Βιόλα" που είναι στα... χαμηλά πατώματα.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ινσίνιε έκανε το 1-0, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ο Πετάνια στο 33΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λοζάνο έκανε το 3-0, ενώ στο 45' ο Ζιελίνσκι διαμόρφωσε το 4-0.

Στο 72΄ο Ινσίνιε και στο 89΄ο Πολιτάνο έβαλαν τα κερασάκια στην τούρτα για το τελικό 6-0.

Η Αταλάντα έμεινε στο 0-0 με τη Τζένοα. Η ομάδα του Μπέργκαμο πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες – κορυφαία φυσικά το δοκάρι με τον Χάτεμπερ – αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο».

Με μεγάλο σκορ 4-1 νίκησε (μετά από τρεις ήττες) κι η ουραγός Κροτόνε την Μπενεβέντο υποχρεώνοντας την αντίπαλο της στη δεύτερη σερί ήττα, ενώ είναι σ' απόσταση βολής από την σωτηρία (-2).

Την ίδια στιγμή Σασουόλο και Πάρμα έμεναν στο 1-1.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 94' με πέναλτι του Τζούρισιτς και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη από τις 30/11.

Έκτοτε οι, προτελευταίοι «σταυροφόροι» έχουν μόνο δύο πόντους συγκομιδής σε 9 ματς...

Το δοκάρι στέρησε στον Κυριακόπουλο των γηπεδούχων το παρθενικό του γκολ στο Καμπιονάτο.

Το Σάββατο

Η Σαμπντόρια ...ρέφαρε την ήττα, με 2-1, στην Σπέτσια, κερδίζοντας με το ίδιο σκορ την Ουντινέζε, που προηγήθηκε (55') μέσα στο «Μαράσι» της Γένοβας.

Οι «μπλουτσερκιάτι», που πέτυχαν τη δεύτερη σερί εντός έδρας επιτυχία τους με το συγκεκριμένο σκορ, δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Ντε Πάουλ (που είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος) και με εκτέλεση πέναλτι, αλά Πανένκα, του Καντρέβα καθώς και το παρθενικό γκολ του νεοεισελθόντα Τορεγκρόσα, στο ντεμπούτο του, έφεραν το ματς ...τούμπα μέσα σε 14 λεπτά.

Έτσι όχι μόνο έκαναν βήμα παραμονής δυσκολεύοντας την ζωή των αντιπάλων τους, που έχουν τους ίδιους στόχους με εκείνους, αλλά έφεραν προ της απόλυσης τον τεχνικό των «φριουλάνι» Λούκα Γκότι.

Νωρίτερα, ένα πέναλτι του Ορσολίνι ήταν αρκετό για τη Μπολόνια προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Βερόνα, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββάτου για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Το γκολ επιτεύχθηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Εξάλλου, Τορίνο και Σπέτσια έμειναν στο ισόπαλο 0-0, ένα αποτέλεσμα που σαφώς και ευνοεί τους φιλοξενούμενους, καθώς διατηρήθηκαν στο +5 από τους γηπεδούχους που παραμένουν εντός της διακεκαυμένης ζώνης.

Την Παρασκευή

Με... ρωμαϊκό θρίαμβο της Λάτσιο ξεκίνησε η 18η αγωνιστική της Serie A αφού στο 153ο ντέρμπι της Ιταλικής πρωτεύουσας επιβλήθηκε της συμπολίτισσας Ρόμα με 3-0. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ουσιαστικά πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο αφού με δύο γκολ σε διάστημα εννεά λεπτών (14'-23') οι Ιμόμπιλε και Λουίς Αλμπέρτο έβαλαν τις βάσεις της επικράτησης για τους «λατσιάλι», που είναι αήττητοι στο 2021 (3ν. - 1 ισοπ.).

Ο Ισπανός χαφ, κορυφαίας του γηπέδου, έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα στην επανάληψη κι η ομάδα του Ιντζάγκι, πρώτη φορά, στο τρέχον Καμπιονάτο, πέτυχε τρεις σερί νίκες Έτσι μείωσε στο τρίποντο την «απόσταση» από την «αιώνια» αντίπαλο της που έχει συγκομιδή ενός πόντου στα δύο τελευταία ματς. Ταυτόχρονα της ψαλίδισε τις ελπίδες για διεκδίκηση του «σκουντέτο», αφού την άφησε στο -6 από την κορυφή.

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1

Λάτσιο – Ρόμα 3-0
(14' Ιμόμπιλε, 23', 67' Λουίς Αλμπέρτο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1

Μπολόνια – Βερόνα 1-0
(19' πέν. Ορσολίνι)

Τορίνο – Σπέτσια 0-0

Σαμπντόρια – Ουντινέζε 2-1
(67' πεν. Καντρέβα, 81' Τορεγκρόσα - 55' Ντε Πάουλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1

Νάπολι – Φιορεντίνα 6-0

(5΄Ινσίνιε, 33΄ Πετάνια, 38΄Λοζάνο, 45' Ζιελίνσκι, 72΄Ινσίνιε, 89 Πολιτάνο)

Κροτόνε – Μπενεβέντο 4-1
(4' αυτ. Γκλικ, 29', 54' Νουάνκο, 65' Βούλιτς - 82' Ιάγο Φαλκέ)

Σασουόλο – Πάρμα 1-1
(94' πεν. Τζούρισιτς - 37' Κούτσκα)

Αταλάντα – Τζένοα 0-0

Ίντερ – Γιουβέντους 2-0

(12' Βιδάλ, 52' Μπαρέλα)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1

21.45: Κάλιαρι – Μίλαν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ