Premier League: Απορρίφθηκε το πλάνο αναδιάρθρωσης

Στην τηλεδιάσκεψη της αγγλικής Λίγκας οι σύλλογοι της Premier League απέρριψαν το πλάνο για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Premier League: Απορρίφθηκε το πλάνο αναδιάρθρωσης

Πριν καν... απογειωθεί η ιδέα των Αμερικανών ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ για μια νέα Premier League, τελικά το σχέδιο αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος απορρίφθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής (14/10) τηλεδιάσκεψης της αγγλικής λίγκας.

Το πλάνο που είχαν προτείνει οι δύο σύλλογοι προέβλεπε μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18, όπως επίσης κατάργηση του League Cup και του Community Shield και γενναία χρηματοδότηση των μικρότερων κατηγοριών από την Premier League, τόσο βραχυπρόθεσμα (κονδύλι 250 εκατ. λιρών) όσο και μακροπρόθεσμα (το 25% των εσόδων της μεγάλης κατηγορίας).

Η πρόταση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας όσο και από την βρετανική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το πλάνο να απορριφθεί τελικά οριστικά στην σημερινή ψηφοφορία. Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι συμφωνήθηκε να διαθέσουν ένα ποσό προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Έτσι λοιπόν, η Premier League θα παραμείνει με τις 20 ομάδες, όπως επίσης θα συνεχιστούν κανονικά τόσο ο θεσμός του League Cup Αγγλίας και του Community Shield (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ).