Premier League: Δεν επιστρέφουν οι οπαδοί την 1η Οκτωβρίου

Ματαιώθηκε τελικά το πλάνο στην Αγγλία για την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα της Premier League την 1η του Οκτώβρη, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ανακοίνωση - αντίδραση από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Premier League: Δεν επιστρέφουν οι οπαδοί την 1η Οκτωβρίου

Περισσότερη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι οπαδοί της Αγγλίας για να επιστρέψουν στις κερκίδες των γηπέδων και να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις της Premier League.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Βρετανία έβαλε «φρένο» στα σχέδια της λίγκας για επανεμφάνιση των φιλάθλων στα ματς της κατηγορίας από την 1η του Οκτώβρη.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι μια μαζική επιστροφή στα γήπεδα, σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, δεν θα ήταν σωστή. Γι' αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να παγώσουμε τις σκέψεις για παρουσία φιλάθλων στους αγώνες», ανέφερε για το σχετικό θέμα ο βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να προβεί σήμερα (22/9) στην ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία στο Νησί.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«H Premier League λαμβάνει υπόψη την σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης και ενώ η υγεία του έθνους πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα όλων, είμαστε απογοητευμένοι που η ασφαλής επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα έχει αναβληθεί.

Η Premier League είναι σίγουρη ότι, μέσω κατευθυντήριων γραμμών σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και χάρη στην ύπαρξη ενός κώδικα συμπεριφοράς που αναπτύχθηκε με επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και συμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση, οι οπαδοί στα γήπεδα θα είναι εξίσου ασφαλείς ή ακόμα πιο ασφαλείς από οποιαδήποτε άλλη δημόσια δραστηριότητα που επιτρέπεται.

Αυτό είναι ήδη εμφανές σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τους φιλάθλους και η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτούς.

Την περασμένη σεζόν, οι σύλλογοι της Premier League υπέστησαν απώλειες 700 εκατομμυρίων λιρών και τώρα το εθνικό μας παιχνίδι χάνει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες κάθε μήνα. Αυτό αρχίζει να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στις ομάδες και τις κοινότητές τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σύλλογοι της Premier League, χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, θα φέρουν ξανά έσοδα, όπως και την διατήρηση των συμφωνιών αλληλεγγύης, των τρεχουσών φορολογικών συνεισφορών και την οικονομική στήριξη στις τοπικές και την εθνική οικονομία.

Ενώ υπάρχει μία παύση στην ημερομηνία επιστροφής των θεατών στους αθλητικούς χώρους, η Premier League και τα σωματεία μας δεν θα επιβραδύνουν τις προετοιμασίες για την δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό».