Όταν είναι «μπαρούτι» ο Ποτσετίνο...

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και ανάλυση για το Ολυμπιακός - Τότεναμ (2-2). Η εικόνα του Αργεντινού τεχνικού στο τέλος του ματς τα λέει όλα για το ποια ομάδα άξιζε τη νίκη.

 

Όταν είναι «μπαρούτι» ο Ποτσετίνο...

Ματσάρα ο Ποντένσε, ματσάρα ο Βαλμπουενά, ματσάρα ο Τσιμίκας, εξαιρετικός ο Μπουχαλάκης, «έτρωγαν σίδερα» όλα τα παιδιά του Πειραιά στο 2-2 με την Τότεναμ. Έχουν περάσει αρκετές ομάδες στο παρελθόν από το Καραϊσκάκη με μπάτζετ που άγγιζαν ακόμα και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως συνέβη με τους Λονδρέζους.

Ποτσετίνο: «Από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχω ζήσει στα γήπεδα»! (vid)

Και η Τότεναμ λοιπόν κατάλαβε για τα καλά τι εστί Καραϊσκάκη, τι εστί Ολυμπιακός! Από το πουθενά οι Άγγλοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 0-2! Κυριολεκτικά από το πουθενά. Από μία επιπόλαιη ενέργεια του Μεριά και από μία λάθος πάσα του Ελαμπντελαουί. Δύο λάθη, δύο γκολ...

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε την Τότεναμ σε αρκετά λάθη, την έκλεισε στα «καρέ» της, την πίεσε, της έδωσε να καταλάβει με το «καλημέρα» ότι δεν ήταν τόσο... φιλόξενος. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» σημάδεψαν δοκάρια, σημάδεψαν πλάτες, έγιναν «τσαφ» στην τελική προσπάθεια, κάτι «στράβωνε» στα τελειώματα, αλλά ήρθε ο εκ των κορυφαίων Ντάνιελ Ποντένσε για να ξεκινήσει η αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο 44’.

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Τα highlights από την αναμέτρηση (vid)

Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε γρήγορα με τον Βαλμπουενά και το ματς πήρε «φωτιά». Η Τότεναμ όπως ήταν φυσιολογικό, κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να επιτεθεί, να δημιουργήσει μπελάδες στην ερυθρόλευκη άμυνα, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε τόσο ο Σεμέδο, όσο και ο Σα, όπως και οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι».

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, γιατί πολύ απλά όλοι τα είδατε! Αντιληφθήκατε άπαντες ότι αν άξιζε μία ομάδα να φύγει με το τρίποντο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Αν βλέπατε τον Ποτσετίνο στη συνέντευξη Τύπου θα διαπιστώνατε πόσο εκνευρισμένος ήταν, πόσο απογοητευμένος ήταν με την εικόνα της ομάδας του και πόσο ανακουφισμένος με το 2-2. Μάλιστα, τόνισε κιόλας ότι ήταν απογοητευμένος με όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα δηλαδή που σημείωσε δύο γκολ. Ήταν σαν να παραδέχεται ότι δεν το άξιζε η ομάδα του να προηγείται με 0-2.

Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2: Δεν σταματάει κανείς αυτή την ομάδα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Να βλέπει έναν προπονητή του βεληνεκούς του Ποτσετίνο να φεύγει «μπαρούτι» από το Καραϊσκάκη και έτοιμος να «κατασπαράξει» τους παίκτες του στην αυριανή προπόνηση στο Λονδίνο.

Από εκεί και πέρα, ο δρόμος είναι μεγάλος. Στόχος είναι φυσικά η 3η θέση. Αν έρθει κάτι περισσότερο, δεν θα έλεγε «όχι» φυσικά ο Ολυμπιακός, αλλά ας μείνουμε προσγειωμένοι στην γη, παρότι οι Πειραιώτες κοίταξαν στα μάτια την Τότεναμ και την ανάγκασαν να... πανηγυρίσει στο τέλος με το 2-2! Ακολουθεί το ταξίδι στο Βελιγράδι. Εκεί είναι ο «τελικός», εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν πρέπει με τίποτα να ηττηθεί. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι μια χαρά. Για το διπλό δεν το συζητάμε. Εώς τότε όμως έχουμε καιρό. Τώρα προέχει ο Παναθηναϊκός...