Λίβερπουλ: «Έσπασε τα ταμεία» και έβγαλε και… κέρδος

Τι κι αν η Λίβερπουλ «χρύσωσε» την Μπενφίκα για τον Ντάργουιν Νούνιες; Η διαφαινόμενη πώληση του Νέκο Γουίλιαμς στην Νότιγχαμ Φόρεστ σημαίνει πως φέτος το καλοκαίρι έβγαλε και… κέρδος από τις πωλήσεις παικτών της. 

Λίβερπουλ: «Έσπασε τα ταμεία» και έβγαλε και… κέρδος

Πολλή κουβέντα έγινε για το ότι η Λίβερπουλ τάχα άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί για να πετύχει, πληρώνοντας… ένα καράβι λεφτά στην Μπενφίκα για την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική…

Οι «κόκκινοι» από τότε που πέρασαν στα χέρια των Αμερικανών στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ακολουθούν το μοντέλο «έσοδα-έξοδα». Με απόλυτη επιτυχία θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Η Λίβερπουλ λοιπόν για να ενισχυθεί φροντίζει ότι θα ξοδεύει μόνο από τα δικά της έσοδα, αυτά που έχει «δουλέψει», και όχι από την ισχυρή τσέπη των ιδιοκτητών της. Με λίγα λόγια δεν ξοδεύει λεφτά που δεν έχει.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, οι Κυπελλούχοι Αγγλίας ανανέωσαν το ρόστερ τους με τους ξοδεύοντας συνολικά 73 εκατομμύρια λίρες. Φυσικά αναφερόμαστε στα πάγια χρήματα που θα δώσει στις ομάδες και όχι για τα μπόνους.

Ο Ντάργουιν Νούνιες κόστισε 64 εκατομμύρια λίρες, ο Φάμπιο Καρβάλιο 5 εκατομμύρια λίρες και ο Κάλβιν Ράμσεϊ κόστισε 4 εκατομμύρια λίρες.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Νέκο Γουίλιαμς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Νότιγχαμ Φόρεστ για 15 εκατομμύρια λίρες, αυτό σημαίνει πως πλέον το ταμείο της Λίβερπουλ είναι «συν».

Για τον Σάντιο Μανέ έλαβε 27.5 εκατομμύρια λίρες, για τον Μιναμίνο 13 εκατομμύρια λίρες, ενώ έλαβε 1 εκατομμύριο λίρες από την πώληση του Αβονίγι στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Τα επιπλέον έσοδα που είχε ήταν 12 εκατομμύρια λίρες για τον Γουίλσον και 9 εκατομμύρια λίρες για τον Γκρούγιτς, από τις οψιόν αγοράς που υπήρχαν στους δανεισμούς τους. Σύνολο: 77.5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τζούλιαν Γουόρντ, ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ που συνεχίζει το έργο του Μάικλ Έντουαρντς

Ας μην λησμονούμε πως αυτή ήταν μια άκρως προσοδοφόρα σεζόν για τους Reds, οι οποίοι έλαβαν μόνο από την πορεία τους στο Champions League περίπου 100 εκατομμύρια λίρες.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως εξηγείται η αυτοπεποίθηση που απορρέει η Λίβερπουλ για την απόκτηση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Είτε φέτος το καλοκαίρι, είτε το επόμενο…