Λίβερπουλ: Και επίσημα στην Μονακό ο Μιναμίνο

Η Μονακό ανακοίνωσε την απόκτηση του Τακούμι Μιναμίνο από την Λίβερπουλ για 18 εκατομμύρια ευρώ. 

Λίβερπουλ: Και επίσημα στην Μονακό ο Μιναμίνο

"Πρίγκιπας" έγινε και επίσημα ο Τακούμι Μιναμίνο με την Μονακό να ανακοινώνει την απόκτηση του από την Λίβερπουλ για 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 27χρονος πέταξε πίσω από την Ιαπωνία για να ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις αυτή την εβδομάδα, με την άφιξή του στο Stade Louis II να επιβεβαιώνεται το απόγευμα της Τρίτης.

Η Λίβερπουλ θα λάβει ένα πάγιο ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ με άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ να εισάγονται στην συμφωνία ως μπόνους ενώ ο Μιναμίνο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Μονακό.

Ο πρώην κυνηγός της Σάλτσμπουργκ δεν κατάφερε να κρατήσει θέση στην πρώτη ομάδα από τότε που μετακόμισε στο Άνφιλντ για 7,25 εκατομμύρια £ τον Ιανουάριο του 2020.

Μιλώντας μετά την επιβεβαίωση της μεταγραφής, ο Μιναμίνο είπε: "Είναι μεγάλη χαρά για μένα που έρχομαι στην Μονακό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος του συλλόγου, ο οποίος μόλις τερμάτισε στο βάθρο δύο φορές στη σειρά και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Ο Μιναμίνο, ο οποίος πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν 2020-21 ως δανεικός στη Σαουθάμπτον, σκόραρε 14 γκολ σε 55 αγώνες για τη Λίβερπουλ.

Έκανε μόλις 11 εμφανίσεις στην Premier League την περασμένη σεζόν με μόνο μία από αυτές να έρχεται στην αρχική ενδεκάδα.

Ωστόσο, είχε μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες στις διοργανώσεις κυπέλλου, με τον Μιναμίνο πρώτο σκόρερ του συλλόγου τόσο στο Carabao Cup όσο και στο FA Cup - τα τρόπαια που κέρδισε η Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν.

Αντιδρώντας στην είδηση ​​της μεταγραφής του Μιναμίνο στη Μονακό, ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ είπε στο Liverpoolfc.com: «Είναι δύσκολο να δεις τον Τάκι να φεύγει, αλλά είναι μια σπουδαία κίνηση για αυτόν και που του αξίζει απόλυτα.

Ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. σούπερ, ταλαντούχος παίκτης. Ως άνθρωπος είναι γεμάτος ζεστασιά και κάνει τους πάντες να νιώθουν θετικά. Το όνειρο ενός μάνατζερ, για να είμαι ειλικρινής.

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν λειτούργησε αρκετά. Αυτοί που το πιστεύουν αυτό κάνουν λάθος. δεν το δέχομαι αυτό.

Η συνεισφορά του υπερβαίνει κατά πολύ τις ευκαιρίες που μπορέσαμε να δώσουμε, όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα. Μας έκανε καλύτερους κάθε μέρα που ήταν μαζί μας – όχι μόνο στα παιχνίδια που έπαιξε αλλά σε κάθε προπόνηση. Τέλεια στάση, νοοτροπία νικητή».