Βιγιαρεάλ-Μπάγερν 1-0: Το υποβρύχιο «βύθισε» τους Βαυαρούς! (vids)

Έτοιμη για ακόμη μια υπέρβαση είναι η Βιγιαρεάλ, η οποία υπέταξε με 1-0 την Μπάγερν στο «Κεράμικα» και πήρε -έστω ασθενές- προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Βιγιαρεάλ-Μπάγερν 1-0: Το υποβρύχιο «βύθισε» τους Βαυαρούς! (vids)

Η Βιγιαρεάλ μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Γιουβέντους είναι έτοιμη να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της καθώς επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν εντός έδρας για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ντανζουμά στην «αυγή» του ματς. Εξαιρετική τακτική προσέγγιση από τον Ουνάϊ Έμερι που αποδιοργάνωσε πλήρως τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Την Τρίτη (12/4, 22:00, Cosmote Sport 3 HD) η ρεβάνς στην Γερμανία. Υπενθυμίζουμε πως όποια εκ των δύο ομάδων προκριθεί στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ-Μπενφίκα (3-1 πρώτο παιγνίδι).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν νέα υπέρβαση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ντανζουμά.

To «κίτρινο υποβρύχιο» λίγο έλειψε να φθάσει και σε δεύτερο τέρμα στο 40’ όμως η σέντρα σουτ του Κοκλέν που άφησε εμβρόντητο τον Νόϊερ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Βιγιαρεάλ η οποία πέτυχε το γκολ και έπειτα ήλεγξε τον ρυθμό μη επιτρέποντας στην Μπάγερν να απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εξι τελικές των γηπεδούχων , οι πέντε ήρθαν μέσα από την περιοχή σε αντίθεση με τους «Βαυαρούς» οι οποίοι είχαν μόλις ένα σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Μπάγερν ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος ωστόσο οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ με τον Μορένο να σημαδεύει το δοκάρι.

Στο 63’ ο Μάνουελ Νόϊερ, ο οποίος είχε «ανέβει» ψηλά στο γήπεδο, έκανε μεγάλο λάθος και «τροφοδότησε» άθελά του τον Μορένο ο οποίος από τα πενήντα μέτρα αστόχησε στην κενή εστία.

Η Μπάγερν βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της στο τελευταίο διάστημα του ματς, οι κάτοχοι όμως του Europa League άντεξαν στην πίεση, πήραν δίκαιη νίκη και σε έξι βράδια ταξιδεύουν στο Μόναχο για να σφραγίσουν το εισιτήριο στα ημιτελικά.

Διαιτητής: Α. Τέιλορ (Αγγλία)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάϊ Έμερι): Ρούλι, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Φόϊθ (81' λ.τ. Οριέ), Καπού, Παρέχο, Κοκλάν (59΄Πεντράθα), Μορένο, Ντανζουμά (81' Τσουκουεζέ), Λο Σέλσο

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόϊερ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Παβάρ (71΄Ζίλε), Ντέϊβις, Μουσιάλα, Κίμιχ, Μίλερ (62΄Γκορέτζκα, 90'+5' λ.τ. Ρόκα), Κομάν, Γκνάμπρι (62΄Σανέ), Λεβαντόφσκι

Το πανόραμα των προημιτελικών του Champions League:

Τρίτη 5 Απριλίου:

Μπενφίκα-Λίβερπουλ 1-3

(Νούνιες 49' - Κονατέ 17΄, Μανέ 34΄, Ντίας 87΄)

Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(Ντε Μπρόινε 70΄)

Τετάρτη 6 Απριλίου:

Βιγιαρεάλ-Μπάγερν Μονάχου 1-0

(Ντανζουμά 8΄)

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

(χάβερτς 40΄- Μπενζεμά 21', 24΄, 46΄)

Η επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 12 Απριλίου:

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 22:00 (Cosmote Sport 2 HD)

Μπάγερν Μονάχου-Βιγιαρεάλ 22:00 (Cosmote Sport 3 HD)

Τετάρτη 13 Απριλίου:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 22:00 (Cosmote Sport 2 HD)

Λίβερπουλ-Μπενφίκα 22:00 (Cosmote Sport 3 HD)