Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: Τριάρα και αγκαλιά με την πρόκριση (highlights)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Πολύ καλή εμφάνιση ο Βλαχοδήμος.

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: Τριάρα και αγκαλιά με την πρόκριση (highlights)

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και όχι μόνο πέτυχε δύο τέρματα αλλά είχε κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλα γκολ ο Βλαχοδήμος ήταν εξαιρετικός.

Στο 8’ ο Σαλάχ δεν πρόλαβε να σουτάρει και ένα λεπτό μετά τον σταμάτησε ο Βλαχοδήμος, ο οποίος εν συνεχεία είπε όχι και στον Κεϊτά. Στο 17’ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον από αριστερά, ο Κονατέ πήδηξε ολομόναχος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλαχοδήμου, κάνοντας το 0-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «κόκκινων».

Η Μπενφίκα που ήθελε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν μπορούσε με τη Λίβερπουλ να πιέζει ψηλά και είχε ζητήματα. Στο 25’ ο Ντίας νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο και στο 34’…χάθηκε η μπάλα με τη Λίβερπουλ να γράφει το 0-2. Ο Αλεξάντερ βρήκε τον Ντίας με καταπληκτική πάσα.

Ο Κολομβιανός δεν τελείωσε τη φάση, πάσαρε με το κεφάλι με τη μία στον Μανέ κι εκείνος από κοντά σκόραρε για το 0-2 και ξεπέρασε τον Τζέραρντ στα γκολ στο Champions League (22 ο Σενεγαλέζος και 21 ο πρώην αρχηγός).

Στο φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι ο Βλαχοδήμος είπε όχι στον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος μετά τη νέα εξαίσια πάσα του Αλεξάντερ, τελείωσε μόνος του τη φάση ενώ θα μπορούσε να δώσει δίπλα στον Μανέ και ο τελευταίος να μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπενφίκα μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μετά την…γκάφα του Κονατέ. Ο Νούνιες πήρε το δώρο, πλάσαρε σωστά και μείωσε σε 1-2 στο 49’. Ένα τέρμα που άλλαξε την εικόνα του ματς, με την εξέδρα να μπαίνει στην εξίσωση ενώ στο 60' είχε και καλή στιγμή με τον Έβερτον (είπε όχι ο Άλισον). Βέβαια μετά το 60' οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μπάλα, την κυκλοφόρησαν και έκοψαν τον ρυθμό της Μπενφίκα που ήθελε, προσπάθησε αλλά όταν μετά το 80' άνοιξε πάλι το ματς η Λίβερπουλ έδειξε πως είναι πιο κοντά στο τρίτο γκολ. Απείλησε με Ντίας, Ζότα και τελικά στο 87' ο Κολομβιανός μετά την υπέροχη κάθετη πάσα του Κεϊτά, από πλάγια θέση αφού πέρασε και τον Βλαχοδήμο με πλασέ έκανε το 1-3 που φυσικά δίνει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Κλοπ ενόψει της ρεβάνς που θα μπορούσε να την είχε πάρει εάν στο φινάλε ο Βλαχοδήμος δεν έλεγε όχι στον Ζότα.

Θυμίζουμε πως τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε και στην προηγούμενη φάση, η Λίβερπουλ που είχε κερδίσει εκτός έδρας με 2-0 την Ίντερ, πέρασε στα προημιτελικά παρά την ήττα με 1-0 στο Άνφιλντ.

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Ράφα Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (71' Μεϊτέ), Έβερτον (82' Γιάρεμτσουκ), Γκονσάλο Ράμος (86' Ζοάο Μάριο), Νούνιεζ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ (89' Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89' Μίλνερ), Τιάγκο Αλκάνταρα (61' Χέντερσον), Σαλάχ (61' Ζότα), Ντίας, Μανέ (61' Φιρμίνο).