Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Με χατ τρικ την οδηγεί ο Μπενζεμά (Highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν… σίφουνας από το «Σταμφορντ Μπριτζ» επικρατώντας με σκορ 3-1 της Τσέλσι χάρη στο χατ τρικ του Καρίμ Μπενζεμά.

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Με χατ τρικ την οδηγεί ο Μπενζεμά (Highlights)

Σε προσωπική παράσταση μετέτρεψε τον πρώτο προημιτελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σταρ έκανε χατ τρικ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-1 κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου στο "Σταντιάγκο Μπερναμπέου". Αυτή η νίκη, πάντως, είναι η πρώτη που πετυχαίνει η Ρεάλ επί της Τσέλσι.

Η ισπανική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να βάλει τις βάσεις γι' ακόμα μία πρόκριση επί αγγλικής ομάδας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο 10' η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Βινίσιους και κάπου εκεί χτύπησε το πρώτο καμπανάκι για την ομάδα του Τούχελ. Το ματς ήταν ισορροπημένο, αλλά είχε καλό ρυθμό, όμως, η Ρεάλ είχε τον Καρίμ Μπενζεμά που απέδειξε γι' ακόμα μία φορά πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του.

Στο 21' οι Μαδριλένοι έβγαλαν μία ταχύτατη κόντρα με τον Βινίσιους να γυρίζει ιδανικά στον Μπενζεμά και εκείνος με κεφαλιά να κάνει το 0-1 και να "παγώνει" το "Στάμφορντ Μπριτζ". Πριν προλάβει να συνέλθει η Τσέλσι από το σοκ του γκολ ήρθε κι άλλο χτύπημα από τον Γάλλο. Αυτή τη φορά ο Μόντριτς σέρβιρε από δεξιά και ο Καρίμ με καταπληκτική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Η Τσέλσι στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο και στο 26' φώναξε για πέναλτι στον Χάβρετς. Οι Λονδρέζοι τελικά βρήκαν το γκολ στο 40' με κεφαλιά του Χάβρετς έπειτα από σέντρα του Ζορζίνιο.

Στην επανάληψη ο Τόμας Τούχελ έκανε αλλαγές για να διεκδικήσει κάτι από το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είδε πολύ νωρίς τους παίκτες του να κάνουν τραγικό λάθος. Στο 46' ο Μεντί προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ρίντιγκερ σε έναν χώρο που ο Μπενζεμά καραδοκούσε, πήρε τη μπάλα και σε κενή εστία σκόραρε και έκανε το 1-3.

Οι Λονδρέζοι στη συνέχεια δεν είχαν περιθώρια και ήταν υποχρεωμένοι να βγουν στην επίθεση. Από το 60' έως το 75' η Ρεάλ δέχτηκε ασφυχτική πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή του Κουρτουά για να διατηρηθεί το 1-3. Η Τσέλσι έχασε καλές ευκαιρίες για να μειώσει σε 2-3, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι στις 12 Απριλίου θα έχει δύσκολο έργο στη Μαδρίτη.

Μικρογραφία

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Διαιτητής: Τουρπίν (Γαλλία)

Σκόρερ: 21', 24', 46' Μπενζεμά, 40' Χάβερτς

Κίτρινες: 19' Μιλιτάο

Συνθέσεις

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν (46' Κόβατσιτς), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (64' Ρούμπεν), Καντέ (46' Ζίγιεκ), Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Χάβερτς, Πούλισιτς (64' Λουκάκου)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64' Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε (86' Σεμπάγιος), Μπενζεμά (86' Μπέιλ), Βινίσιους.