Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ο Ντε Μπρόινε «γκρέμισε» το τείχος των «ροχιμπλάνκος»!

Με γκολ του Ντε Μπρόινε στο 70’, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Αγγλία και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ο Ντε Μπρόινε «γκρέμισε» το τείχος των «ροχιμπλάνκος»!

«Είδε κι έπαθε» η Μάντσεστερ Σίτι για να λυγίσει την αντίσταση της Ατλέτικο Μαδρίτης και να την κερδίσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 70’.

Οι «πολίτες» έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέναντι σε μία ομάδα που κατέβηκε στο «City of Manchester» για να παίξει φουλ άμυνα (σ.σ. τριάδα παρέταξε πίσω ο Ντιέγκο Σιμεόνε), να κρατήσει αρχικά το μηδέν πίσω και... ό,τι βγει μπροστά.

Στο πρώτο 45λεπτο η Σίτι δεν μπορούσε με τίποτα να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Όμπλακ. Με σέντρες, γιόμες και βαθιές μπαλιές προσπάθησε να διασπάσει την μαδριλένικη άμυνα, αλλά τίποτα. Αν εξαιρεθεί μία κεφαλιά του Λαπόρτ στο 12’ (άουτ) και ένα μακρινό σουτ του Στόουνς στο 43’, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να επιδείξουν τίποτε άλλο. Η δε Ατλέτικο το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν το... πούλμαν που είχε κατεβάσει για να αντιμετωπίσει μία Σίτι που στην ενδεκάδα της δεν είχε έναν κλασικό φορ.

Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι απείλησαν στο 47’ με τον Γκουντογκάν και τέσσερα λεπτά αργότερα (51’) η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά, όταν σε μία αντεπίθεση ο Γκριεζμάν βρήκε τον Γιορέντε που σούταρε και ο Έντερσον μπλόκαρε.

Στο 55’ ο Όμπλακ είπε «όχι» σε χτύπημα φάουλ του Ντε Μπρόινε και στο 64’ ο Λαπόρτ που ξανακέρδισε έπειτα από κόρνερ την κεφαλιά, είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Τελικά, τη λύση έδωσε ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος δέχτηκε την ασίστ από τον Φόντεν και ο αρχηγός των «πολιτών» πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 70’.

Η Σίτι πήρε τη νίκη έστω και με το ισχνό 1-0 και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι ο Σιμεόνε, καθώς η φουλ άμυνα έπιασε τόπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Εκτός από τη φάση του γκολ που μίλησε η κλάση των Φόντεν και Ντε Μπρόινε.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακέ, Σίλβα, Ρόδρι, Γκουντογκάν (68’ Γκρίλις), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (68’ Φόντεν), Στέρλινγκ (68’ Ζεσούς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βερσάλκο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Γιορέντε (60’ Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60’ Ντε Πολ), Γκριεζμάν (60’ Κορέα), Φέλιξ (81’ Λεμάρ).