Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο 2-1: Με Λεβαντόφσκι και τον... αντικαταστάτη του (highlights)

Η Μπάγερν κέρδισε 2-1 τη Λάτσιο στη ρεβάνς του Μονάχου και σε συνδυασμό με το 4-1 του πρώτου ματς στην Ιταλία «σφράγισε» την είσοδό της στα προημιτελικά του Champions League.

Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο 2-1: Με Λεβαντόφσκι και τον... αντικαταστάτη του (highlights)

Η Μπάγερν «αποτελείωσε» τη Λάτσιο στον μεταξύ επαναληπτικό στο Μόναχο και «κλείδωσε» και τυπικά πλέον την συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League.

Μετά το εντυπωσιακό 4-1 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του θεσμού, οι πρωταθλητές Κόσμου κέρδισαν τους «λατσιάλι» (2-1) και στη ρεβάνς στη Γερμανία και περιμένουν πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (19/3) για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στον θεσμό.

Το σκορ του πρώτου ματς δεν άφηνε περιθώρια για ελπίδες πρόκρισης στην ιταλική ομάδα και μοιραία το παιχνίδι στο Μόναχο είχε εξ αρχής διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε ένα ματς με χαμηλό τέμπο στο «άντρο» της Μπάγερν, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ώσπου στο 33’ κατάφεραν να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και να ανοίξουν το σκορ.

Από ένα κράτημα του Μουρίκι στον Γκορέτσκα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεβαντόφσκι που νίκησε τον Ρέινα για το 1-0.

Στην επανάληψη οι Βαυαροί συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να αναζητούν χώρους στην ιταλική άμυνα για να φτάσουν στην επίτευξη κι άλλων τερμάτων. Στο 67’ ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 73’ ο Τσούπο-Μοτίνγκ (σ. που αντικατέστησε τον Πολωνό επιθετικό) πέτυχε το 2-0.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Παρόλο στο 82’ μειώνοντας για την Λάτσιο, η οποία πέρα από τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Champions League «έχασε» χθες και τον Λάτσαρι με τραυματισμό στο 55’ σε μία σύγκρουσή του με τον Γκνάμπρι.

Διαιτητής: Κόβατς (Ρουμανία).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νίμπελ, Παβάρ, Κίμιχ (77’ X. Μαρτίνεθ), Γκνάμπρι, Αλάμπα, Μπόατενγκ (46’ Σούλε), Γκορέτσκα (64’ Ντέιβις), Ερναντές, Μίλερ (71’ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (71’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ.

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Λουίς Αλμπέρτο (75’ Κατάλντι), Κορέα, Εσκαλάντε (84’ Ακπά-Ακπρό), Μιλίνκβοτς-Σάβιτς, Ράντου, Λάτσαρι (57’ Παρόλο), Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μουρίκι (55’ Α. Περέιρα), Φαρές (46’ Λούλιτς).