Ουεμπό: «Όλοι άκουσαν τι είπε ο τέταρτος – Ευχαριστώ τον Ερντογάν»

Ο βοηθός προπονητή της Μπασακσεχίρ Πιερ Ουεμπό αναφέρθηκε στο συμβάν με τον τέταρτο διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε γι αυτόν.

Ουεμπό: «Όλοι άκουσαν τι είπε ο τέταρτος – Ευχαριστώ τον Ερντογάν»

Στη διαμάχη και το όλο επεισόδιο που είχε με τον τέταρτο διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου, αναφέρθηκε ο Πιερ Ουεμπό. Ο βοηθός προπονητή της Μπασακσεχίρ επανέλαβε πως «όλοι άκουσαν τι είπε» και συμπλήρωσε πως ο Ρουμάνος ρέφερι επέδειξε ρατσιστική διάθεση απέναντι του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη του και τη δήλωσή του αμέσως μετά το συμβάν.

Παρί-Μπασακσεχίρ: Αποχώρησαν οι Τούρκοι από το γήπεδο! (vids)

Πιο ειδικά, ο Πιερ Ουεμπό είπε: «Ο πρόεδρος, ο προπονητής και όλοι οι παίκτες της Μπασακσεχίρ είναι ενωμένοι. Ο διαιτητής είπε αυτό που όλοι άκουσαν. Είναι άσχημο για έναν επαγγελματία διαιτητή FIFA να λέει αυτές τις κουβέντες. Θεωρώ πως ξεπέρασε κάθε όριο».

Στη συνέχεια ο Ουεμπό συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν και τον πρόεδρο του συλλόγου, Γκιοκσέλ Γκουμουσνταγά. Η υποστήριξη τους ήταν πολύ σημαντική. Όπως είπα και το βράδυ της περασμένης Τρίτης (8/12) δώσαμε μια νέα διάσταση με την κίνηση μας ενάντια στον ρατσισμό».

Μούτου: «Κάτι άλλο σημαίνει η λέξη “negro” για εμάς τους Ρουμάνους»

Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση της Μπασακσεχίρ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι διεκόπη στο 18ο λεπτό με τους Τούρκους να αποχωρούν από το γήπεδο. Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη, διότι όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι ο τέταρτος διαιτητής, ο Ρουμάνος Σεμπαστιάν Κολτέσκου έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τον βοηθό προπονητή (σ.σ. συγκεκριμένα τον αποκάλεσε στην ενδοεπικοινωνία «νέγρο»), ο οποίος αντέδρασε και αποβλήθηκε.

Οι άνθρωποι της Μπασακσεχίρ είπαν στον τέταρτο να ζητήσει συγγνώμη, ενώ ζήτησαν από τον πρώτο διαιτητή να τον αποβάλλει. Ο τέταρτος δεν ζήτησε συγγνώμη, διότι ποτέ δεν δεχόταν ότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο. Έτσι η Μπασακσεχίρ πήρε την απόφαση να φύγει για τα αποδυτήρια και το παιχνίδι στο Παρίσι να διακοπεί.

Το παιχνίδι διεξήχθη την επόμενη μέρα.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ 5-1: Το χατ-τρικ του Νεϊμάρ (vid)