Μούτου: «Κάτι άλλο σημαίνει η λέξη “negro” για εμάς τους Ρουμάνους»

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρουμανίας έσπευσε να υπερασπιστεί τον διαιτητή Σεμπάστιαν Κολτέσκου για τις καταγγελίες του Γουεμπό περί «ρατσιστικής επίθεσης».

Μούτου: «Κάτι άλλο σημαίνει η λέξη “negro” για εμάς τους Ρουμάνους»

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος σχετικά με όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι του Παρισιού ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπασάκσεχιρ και τις καταγγελίες του Πιερ Γουεμπό ότι ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτέσκου τον αποκάλεσε «νέγρο».

Το παιχνίδι αναβλήθηκε για μία μέρα μετά (σήμερα δηλαδή), ο Κολτέσκου φυλασσόταν στο ξενοδοχείο από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ορισμένοι συμπατριώτες του σπεύδουν να τον στηρίξουν και να εξηγήσουν ότι κακώς κατηγορείται για ρατσισμό. Βέβαια, η UEFA είναι εκείνη που έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς εκείνη θα αποφασίσει αν θα επιβάλει τιμωρία στον 4ο διαιτητή.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Αντριαν Μούτου. Ένας από τους κορυφαίους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η χώρα, θέλησε με δημόσια τοποθέτησή του να ερμηνεύσει το «negro», που σύμφωνα με τον Γουεμπό, είπε ο Κολτέσκου.

«Ειλικρινά, νομίζω ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό. Διάλεξε την λάθος λέξη για μία τόσο σημαντική στιγμή. Ζητώ συγγνώμη που ένας Ρουμάνος προκάλεσε ένα σκάνδαλο με τέτοιες μεγάλες αντιδράσεις. Είδα την συνέντευξη που έδωσε ο Χάτεγκαν στην UEFA και του μίλησα πριν δύο ημέρες. Τον συνεχάρη, είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής και πιθανότατα ο καλύτερος στη χώρα. Ενας νεαρός άνδρας με μεγάλη καριέρα. Ελπίζω να μην τον επηρεάσει. Για εμάς η λέξη αυτή, “negro” σημαίνει κάτι άλλο. Ειλικρινά δεν είμαστε ρατσιστές».

Ο δε Κολτέσκου ανέφερε στο περιβάλλον του ότι δεν σκοπεύει να διαβάσει κανένα άρθρο σε σάιτ ή σε εφημερίδα και ότι όποιος τον ξέρει, γνωρίζει ότι δεν είναι ρατσιστής.

Κολτέσκου: «Δεν θα διαβάσω κανένα άρθρο στο ίντερνετ, δεν είμαι ρατσιστής»