Ολυμπιακός: Μοναχικός καβαλάρης

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί και πάλι να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα στην Ευρώπη μετά τους νέους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Μοναχικός καβαλάρης

Για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός θα κληθεί να σηκώσει ψηλά το ελληνικό λάβαρο στην Ευρώπη και να συνεχίσει την πορεία του στο Europa League κουβαλώντας στην πλάτη του τη χώρα μας. Η αρχή της σεζόν βρήκε τρεις ομάδες μας στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να συμμετέχουν στο Europa League και αντίστοιχα τον Ολυμπιακό στο Champions League.

Λίγους μήνες αργότερα φτάσαμε στον αποκλεισμό των δύο «Δικεφάλων» και στον «τελικό» της Τετάρτης για τους «ερυθρόλευκους» με αντίπαλο την Πόρτο στο Φάληρο. Οι πρωταθλητές θα αναγκαστούν και πάλι να βγουν μπροστά στις εκτός συνόρων διοργανώσεις και να συνεχίσουν την πορεία τους όντας οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας. Δυστυχώς ούτε η ΑΕΚ αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν και πάλι να κάνουν μία μεγάλη πορεία στο Europa League, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων.

Οι δύο ομάδες είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα δύο εισιτήρια που δίνονται από κάθε όμιλο για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, αλλά εντέλει μία στροφή πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου γνώρισαν τον αποκλεισμό. Έτσι ο κλήρος έπεσε και πάλι στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία αν έπαιρνε το διπλό στη Μασσαλία θα είχε εξασφαλίσει ήδη τη συνέχειά της τουλάχιστον στο Europa League. Ωστόσο το ματς με τη Μαρσέιγ ανήκει πλέον στο παρελθόν και αυτό που θα κληθούν να κάνουν στο μεγάλο λιμάνι είναι να τα δώσουν όλα κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Πόρτο, η οποία όμως δεν θα έρθει για τουρισμό στη χώρα μας.

Βέβαια πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση με τους «δράκους» οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Βόλου για το ελληνικό πρωτάθλημα, του οποίου η κατάκτηση είναι ο πρωταρχικός στόχος. Πέρα από το αποτέλεσμα με τους Θεσσαλούς, ο Ολυμπιακός την Τετάρτη θα κληθεί εκτός της ιστορίας του να αγωνιστεί και για την Ελλάδα, αφού μόνο αυτός θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στη χώρα.

Δυστυχώς μετά και τους νέους αποκλεισμούς των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει μέχρι και στην εικοστή θέση της κατάταξης της UEFA. Γι’ αυτόν τον λόγο οι όποιες ελπίδες της στηρίζονται και πάλι στην ομάδα του Πειραιά, η οποία με τη σειρά της θα προσπαθήσει να διατηρήσει ζωντανή την Ελλάδα στη 17η θέση. Παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε με τα κρούσματα κορονοϊού και τον τραυματισμό του Βαλμπουενά σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του άλλη μία πρόκληση δίνοντας ραντεβού με την ιστορία.

Μπορεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» να μην υπάρχει η πολύτιμη βοήθεια του κόσμου, αλλά ο παλμός των φίλων της ομάδας θα χτυπά δυνατά κάθε λεπτό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Πόρτο, δίνοντας ώθηση στους παίκτες του Μαρτίνς να σημειώσουν άλλη μία επιτυχία με τη φανέλα του πειραϊκού συλλόγου και να κάνουν περήφανους όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τη χώρα μας, που πλέον το μέλλον της κρατιέται στις πλάτες τους.