Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1: Ανόητη «εκτέλεση» από την άσπρη βούλα (highlights)

Ο Ολυμπιακός έχασε στη Μασσαλία με 2-1 από τη Μαρσέιγ. Προηγήθηκε στο 33' με τον Καμαρά, αλλά δέχτηκε δύο γκολ από εκτελέσεις πέναλτι του Παγιέτ (55', 75') , με το δεύτερο να το  αμφισβητούν έντονα στον Ολυμπιακό.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1: Ανόητη «εκτέλεση» από την άσπρη βούλα (highlights)

Ένα παιχνίδι που ήταν στο χέρι του ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να το πάρει καθώς έχασε με σκορ 2-1 από τη Μαρσέιγ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 33' με το υπέροχο γκολ του Καμαρά, αλλά τους γύρισε το ματς η ομάδα της Μασσαλίας με δύο πέναλτι που καταλόγισε ο Μανθάνο και τα οποία εκτέλεσε εύστοχα στο 55' και στο 75' ο Παγιέτ. Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται έντονα κυρίως για το δεύτερο πέναλτι, διότι θεωρούν ότι έγινε εκτός περιοχής. Κάπως έτσι οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν από τη Μαρσέιγ και πλέον η τρίτη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική αλλά ακόμη είναι στο χέρι τους.

Η έκπληξη με Βρουσάι

Τη μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα την έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε να ξεκινήσει τον Βρουσάι στο αρχικό σχήμα, ενώ τη θέση διεκδικούσε και ο Μασούρας. Αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή που είχε ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη. Στη Θεσσαλονίκη στο αριστερό άκρο της επίθεσης των Πειραιωτών είχε ξεκινήσει ο Λοβέρα, ο οποίος δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα. Έτσι ο Μαρτίνς επέλεξε τον Βρουσάι για την αριστερή πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο συμπατριώτης του, ο Αντρέ Βίλας Μπόας επίσης πήγε στα σίγουρα και με ένα πιο επιθετικό σχήμα σε διάταξη 4-3-3 έχοντας τριάδα μπροστά τους Τοβέν, Παγιέρ, Μπενεντέτο.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει

Η Μαρσέιγ εκείνο που προσπάθησε να κάνει ήταν να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, αφού μπήκε στο γήπεδο αρκετά δυνατά και πίεσε προκειμένου να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία των Πειραιωτών. Πήρε κάποια συνεχόμενα πλάγια στα πρώτα λεπτά κοντά στην περιοχή, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Η αντίδραση του ήταν πολύ ψύχραιμη με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Μάλιστα στο 11' πάτησαν την περιοχή της Μαρσέιγ, αλλά το σουτ του Βρουσάι σταμάτησε στον Τσαλέτα Τσαρ. Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του και κοντρόλαρε το ρυθμό του αγώνα. Βασικά "έσπασε" το ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει η Μαρσέιγ και πήγε σε ένα κοντρόλ παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που είχε την πίεση για το αποτέλεσμα. Στο 13' ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλά την κεφαλιά και ο Μανταντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Είχε λύση και βρήκε ένα υπέροχο γκολ

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, δεν κινδύνευε καθόλου και πατούσε σίγουρα στην περιοχή. Ο Μαρτίνς απελευθέρωσε τον Φορτούνη που μπορεί να ξεκίνησε δεξιά, αλλά στη συνέχεια τον έβαλε σε ένα ρόλο πιο ελεύθερο και τον έβλεπε κανείς σε όλο το γήπεδο. Έτσι τη δεξιά πλευρά την είχε υπό τον έλεγχο του ο Ραφίνια και ο Φορτούνης πήγαινε πολύ από αριστερά δημιουργώντας υπεραριθμία και μεγάλη πίεση στον Σακάι. Την ίδια ώρα έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι ο Καμαρά που έτρεχε σε όλο το γήπεδο και έπαιζε πολύ κοντά στον Ελ Αραμπί. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ στο 33' με τον Φορτούνη να αλλάζει γρήγορα τη μπάλα με τον Χολέμπας, ο οποίος τράβηξε ψηλά τον Σακάι. Κάπως έτσι βρέθηκε κενό στο δεξί άκρο της άμυνας με αποτέλεσμα ο Φορτούνης να πασάρει στον Βρουσάι, εκείνος να μπει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να τροφοδοτήσει τον Καμαρά, που ένα υπέροχο σουτ έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο με τη Μαρσέιγ να έχει σοκαριστεί, τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και δίκαια οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Με υπέροχο γκολ του Μαντί Καμαρά το 0-1 (vid)

Και ξαφνικά ισοφάριση

Στην επανάληψη η Μαρσέιγ είχε σκοπό να πιέσει και να ψάξει το γκολ. Δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού ήταν πίσω στο σκορ. Η ομάδα της Μασσαλίας, βρήκε το γκολ με έναν ανέλπιστο τρόπο. Στο 54' ο Σισέ ανέτρεψε τον Τοβέν, από τον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκαν ότι η φάση έγινε εκτός περιοχής, ο Μανθάνο έλεγξε τη φάση στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα με τον Παγιέτ στο 55' να νικάει τον Σα και να φέρνει το ματς στα ίσια. Ένα ανόητο και αχρείαστο πέναλτι από τον Παπέ Σισέ, αφού ο Τοβέν ήταν υπό τον έλεγχο του Χολέμπας. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός γρήγορα ανέκοψε την επιθετικό της ομάδας του Βίλας Μπόας.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Ο Παγιέτ ισοφαρίζει με πέναλτι που δόθηκε με χρήση VAR (vid)

Πάλι από την άσπρη βούλα

Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο, έδειξαν ψύχραιμοι στο γήπεδο και πήραν τη μπάλα στα πόδια τους. Η ομάδα Πέδρο Μαρτίνς είχε το ματς στον έλεγχο της το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητική όπως στο πρώτο μέρος. Από την άλλη έδειχνε να μην κινδυνεύει από μία Μαρσέιγ που αν και ήθελε το γκολ δεν φαινόταν ικανή να το βρει. Κι ενώ το ματς ήταν υπό τον έλεγχο του Ολυμπιακού ήρθε η φάση του 74'. Ο Ραφίνια βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ενώ έβγαινε από την περιοχή και ο Μανθάνο έπειτα από υπόδειξη του VAR καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της Μαρσέιγ. Και αυτό ανέλαβε να το εκτελέσει ο Παγιέτ και στο 75' έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευε δέχτηκε και δεύτερο γκολ πάλι με πέναλτι κι ενώ υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μαρσέιγ έψαξε το τρίτο γκολ για να γίνει αφεντικό για την τρίτη θέση, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και ήταν αυτός που φαινόταν καλύτερος στο γήπεδο.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Πάλι πέναλτι με VAR – Ο Παγιέτ το 2-1

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλύτεροί, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 90+2 με τον Σισέ, αλλά ηττήθηκαν από δύο ανόητα πέναλτι για τα οποία διαμαρτύρονται έντονα.

Μικρογραφία

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Βελοντρόμ

Διαιτητής: Μανθάνο (Ισπανία)

Σκόρερ: 33' Μαντί Καμαρά, 55' Παγιέτ (πεν.), 75' Παγιέτ (πεν.)

Κίτρινες: 58' Χολέμπας, 62' Καμαρά, 72' Ραφίνια, 89' Σακάι

Συνθέσεις

Μαρσέιγ: Μανταντά - Σακάι, Τσαλέτα Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί - Ρονζιέ (85' Γκεγιέ), Καμαρά, Κουισάνς (56' Σανσόν)- Τοβέν (90+5 Ακέ), Παγιέτ, Μπενεντέτο (46' Ζερμέν)

Ολυμπιακός: Σα - Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας - Εμβιλά (79' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμαρά - Βρουσάι (90+2 Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.